- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Αγιασμός και αρτοκλασία στο παρεκκλήσι του Αγίου Δημητρίου του ΦΟΟΦ (video, pics)

Για άλλη μια χρονιά, παραμονή της εορτής του Αγίου, τελέστηκε αγιασμός και η ακολουθία της αρτοκλασίας στο παρεκκλήσι του Αγίου Δημητρίου του Μυροβλύτη, στο κτήμα του ΦΟΟΦ, στο λόφο του Αγίου Παντελεήμονα.

Το μικρό εκκλησάκι γίνεται τέτοια μέρα το επίκεντρο για τον ΦΟΟΦ με την τέλεση της αρτοκλασίας, η οποία αποτελείται από 5 προσφερόμενους άρτους και άλλα πρόσφορα όπως λειτουργιές, λάδι και κρασί. Τα ονόματα των εορταζόμενων γράφονται σε χαρτί από τους παρευρισκόμενους, όπως επίσης και τα ονόματα των μελών κάθε οικογένειας διαβάζονται και ευλογούνται επάνω από τους άρτους από τον ιερέα «υπέρ υγείας».

Στο τέλος της τελετής της ευλόγησης των άρτων, μοιράστηκαν τα πρόσφορα ως αντίδωρα στους εκκλησιαζόμενους επισκέπτες και στη συνέχεια ακολούθησε κέρασμα στα γραφεία του συλλόγου.

Το παρεκκλήσι του Αγίου Δημητρίου κτίστηκε αρχές του 1970, καθώς υπήρχε η ανάγκη και η επιθυμία των μελών του ΦΟΟΦ, να καλυφθεί ένα κενό, σε ό, τι αφορά την έλλειψη ενός πνευματικού χώρου, ενός Ναού για να αφιερωθεί στον συγκεκριμένο Άγιο.

Στο video μιλά ο πρόεδρος του ΦΟΟΦ Νικόλαος Ταμουτσέλης.