- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Στη Φλώρινα η πανελλήνια συνδιάσκεψη της Ένωσης Γυναικών Ελλάδας (video, pics)

Η πόλη της Φλώρινας φιλοξένησε χθες την πανελλήνια συνδιάσκεψη της Ένωσης Γυναικών Ελλάδας, η οποία είχε ως θέμα «Η Ευρωπαϊκή συνοχή σε κίνδυνο;».

Τη διοργάνωση ανέλαβε η Δ.Ε. του παραρτήματος Φλώρινας, η πρόεδρος του οποίου, Χρύσα Μάντση, καλωσόρισε της παρευρισκόμενες γυναίκες που έφτασαν στη Φλώρινα από διάφορα μέρη της Ελλάδας όπως Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Αλεξανδρούπολη, Κω, Κέρκυρα, Γιάννενα, Πάτρα, Κιλκίς, Γουμένισσα, Καβάλα, Εύβοια κλπ.

Η κα Μάντση υπογράμμισε πως το θέμα της συνδιάσκεψης επιλέχτηκε από τα περιφερειακά συμβούλια με γνώμονα το γεγονός ότι η ΕΓΕ αφουγκράζεται την κοινωνία και προσπαθεί να είναι πρωτοποριακή και στις ιδέες και στα ζητήματα που προκύπτουν και πάντα αναζητά το διάλογο και την εξεύρεση λύσεων.

Χαιρετισμό απέστειλε η πρόεδρος του πανελλαδικού συμβουλίου της ΕΓΕ, Τιτίνα Πανταζή, η οποία δεν μπόρεσε να παρευρεθεί για λόγους υγείας, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε στη συνδιάσκεψη ο πρόεδρος του ΟΕΝΕΦ Κώστας Φιλιππίδης.

Η αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της ΕΓΕ, Ντένα Λογιάδου, τόνισε μεταξύ άλλων «πως η Ένωση στην προσπάθεια της να επεξεργάζεται και να αναλύει θέματα της επικαιρότητας ενόψει, αφενός των ευρωεκλογών του 2019, αφετέρου της συμπλήρωσης 60 χρόνων από την εφαρμογή της Συνθήκης της Ρώμης, αποφάσισε να ασχοληθεί με το ερώτημα που πλανάται πάνω από όλη την Ευρώπη: μετά τις Ευρωεκλογές ποιο θα είναι το μέλλον της; Κινδυνεύει η συνοχή της; Οι πολίτες δεν έλκονται πλέον από το όραμα της Ευρώπης. Νοιώθουν αποξενωμένοι από τη λήψη αποφάσεων που ρυθμίζουν καίριους τομείς της ζωής τους».

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Dr. Κωνσταντίνος Στεργίου, επικεφαλής του Europe Direct Δυτ. Μακεδονίας και μέλος του Ομίλου Ενεργών Νέων Φλώρινας.