- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Τα «Ρατοπούλεια 2018» από την Εύξεινο Λέσχη Φλώρινας (video, pics)

Για 25η χρονιά η Εύξεινος Λέσχη Φλώρινας διοργάνωσε την εκδήλωση «Ρατοπούλεια», στην οποία τιμήθηκαν αριστεύσαντες μαθητές και μαθήτριες της δευτέρας λυκείου, του σχολικού έτους 2017 – 2018, λαμβάνοντας συμβολική υποτροφία.

Η εκδήλωση – θεσμός για την τοπική κοινωνία, που προάγει τα γράμματα, αλλά προάγει και τον πολιτισμό της περιοχής, συγκέντρωσε και φέτος το ενδιαφέρον και εξαιτίας των προσκεκλημένων ομιλητών.

Ο ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, Κωνσταντίνος Φωτιάδης, ανέπτυξε το θέμα «Οι Κρυπτοχριστιανοί στο Πόντο» και ο αρχιμανδρίτης Ειρηναίος Χατζηεφραιμίδης, καθηγητής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, ανέπτυξε το θέμα «Εις Πόντον ήλθον της ανίας φάρμακον: Ο Πόντος στους Καππαδόκες Πατέρες».

Προηγήθηκαν οι χαιρετισμοί του Μητροπολίτη Φλωρίνης κ. Θεοκλήτου, του αντιπεριφερειάρχη Φλώρινας Στέφανου Μπίρου, της αντιδημάρχου Φλώρινας Όλγας Μούσιου Μυλωνά, του δημάρχου Πρεσπών Παναγιώτη Πασχαλίδη και του προέδρου της Ευξείνου Λέσχης Τάσου Αντωνιάδη.

Στο ιστορικό της εκδήλωσης αναφέρθηκε η Ιωάννα Χρυσοχοΐδου, μέλος του Δ.Σ. της Ευξείνου Λέσχης Φλώρινας, η οποία είχε και το συντονισμό της.

Οι μαθητές και μαθήτριες που βραβεύτηκαν ήταν οι:

Επίσης, βραβεύτηκε το 3ο γυμνάσιο Φλώρινας για τη διάκριση ομάδας εκπαιδευτικών και μαθητών στο πανελλήνιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο «Ποντιακός Ελληνισμός: μνήμες και όνειρα». Το βραβείο παρέλαβε ο διευθυντής του σχολείου, Ιωάννης Φωτιάδης, ενώ τιμήθηκαν και οι εκπαιδευτικοί Ανδρονίκη Δούκα, Ζωγράφου Κωνσταντινιά, Σπέρκου Άννα και Σακαρέλη Σταματία και οι μαθητές Μαρκόπουλος Χρήστος, Πασσαλίδου Καλλιόπη και Νεφέλη Καράγεωργα.