- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Τμήματα αναρρίχησης κλειστού χώρου για παιδιά και ενήλικες

Την Τετάρτη, 17 Οκτωβρίου, ξεκινάνε τα τμήματα Αναρρίχησης Κλειστού Χώρου στην Αναρριχητική Πίστα που βρίσκεται στην αίθουσα “Λεσπουρίδη” κάτω από τις κερκίδες του Γηπέδου μας.

Το άθλημα της Αναρρίχησης πλέον είναι Ολυμπιακό Άθλημα και οι Αγώνες γίνονται πάντα σε κλειστές Αναρριχητικές Πίστες.

Η Αναρρίχηση είναι μια πολύ ολοκληρωμένη εκγύμναση με πολλούς αθλητές πλέον καί στον Ελληνικό χώρο καθώς και με Πανελλήνια Πρωταθλήματα που διεξάγονται από την Ελληνική Ομοσπονδία Αναρρίχησης Ορειβασίας σε Πίστες σε όλη την Ελλάδα.

Συνδυάζει ένα σωρό κινητικές δεξιότητες όπως νευρομυικό συντονισμό, δύναμη, ευλυγισία, εκρηκτικότητα κ.α. καθώς και νοητικές, αφού ο αθλούμενος καλείται κάθε φορά να βρίσκει τον τρόπο με τον οποίο θα ανεβαίνει, σαν μια “νοητικοκινητική σπαζοκεφαλιά”.

Συνδυάζεται λοιπόν μυαλό με κίνηση, φυσική κατάσταση με καλή τεχνική, φαντασία με λογική. Είναι ένα ασφαλές άθλημα που πραγματικά ενθουσιάζει και προσφέρει δυνατές εμπειρίες!

Υπεύθυνοι τμημάτων

– η κα Κουσιπέτκου Φανή, καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού με ειδικότητα στην Αναρρίχηση, Εκπαιδεύτρια Αναρρίχησης Ορειβασίας της ΕΟΟΑ και Χαράκτης Αγώνων Αναρρίχησης

– ο κος Κοτρωνάρος Παναγιώτης, Εκπαιδευτής Αναρρίχησης Ορειβασίας της ΕΟΟΑ και Οδηγός Βουνού

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ στο τηλέφωνο : 6977960299