- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Το ΣΕΕΝ «για την προσπάθεια αποκλεισμού του από το συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Φλώρινας»

Το συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Φλώρινας πραγματοποιείται σε μια περίοδο που πανελλαδικά είναι σε εξέλιξη προσπάθεια από τις παρατάξεις του εργοδοτικού –κυβερνητικού συνδικαλισμού να διαμορφώσουν πλαστό συσχετισμό ενόψει και του Συνεδρίου της ΓΣΕΕ το Μάρτη του 2019. Για να το πετύχουν αυτό σε μια σειρά Εργατικά Κέντρα (Πάτρας, Κοζάνης, Καβάλας, Κατερίνης) είτε εκτοξεύουν την νοθεία σε πρωτόγνωρα επίπεδα είτε προσπαθούν να αποκλείσουν νόμιμα εκλεγμένους αντιπροσώπους από ταξικά σωματεία.

Την σκυτάλη αυτή τη φορά την πήρε η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Φλώρινας που προχωράει με διαδικασίες fast track σε συνέδριο την Δευτέρα 8 Οκτώβρη. Ένα συνέδριο που επιβεβαιώνει ότι μόνος τους στόχος είναι να διατηρήσουν τις καρέκλες για να συνεχίσουν τον εργοδοτικό – κυβερνητικό τους ρόλο. Δεν μας προκαλεί έκπληξη. Η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου είναι αυτή που χαιρέτισε το ενδεχόμενο επένδυσης των Κινέζων στη Μελίτη τη στιγμή που δινόταν η μάχη ενάντια στην πώληση μονάδων και ορυχείων, που βράβευσε σε εκδήλωση του εργοδότες – επιχειρήσεις. Θέλουν να διατηρήσουν τις καρέκλες για να έχουν δεμένο το Ε.Κ. με τα συμφέροντα των εργοδοτών και των κυβερνήσεων.

Αυτό επιβεβαιώνεται και από το γεγονός ότι με διάφορα προσχήματα και αστείες δικαιολογίες αρνούνται πεισματικά εδώ και καιρό να αναγνωρίσουν το ΣΕΕΕΝ και τον αντιπρόσωπο που εξέλεξε για το Συνέδριο.

Το ΣΕΕΕΝ είναι σωματείο αναγνωρισμένο στη συνείδηση των εργαζόμενων της περιοχής. Τα μέλη του έδωσαν την μάχη ενάντια στην πώληση μονάδων και ορυχείων της ΔΕΗ στην πύλη του ΑΗΣ Μελίτης μαζί με τους εργαζόμενους του ΑΗΣ όταν η διοίκηση του Ε.Κ απουσίαζε επιδεικτικά. Με δική του πρωτοβουλία πραγματοποιήθηκε συλλαλητήριο στη Φλώρινα. Ήταν και είναι μπροστά σε όλους τους μικρούς και μεγάλους αγώνες των εργαζομένων για ΣΣΕ στα οκτάμηνα και τις εργολαβίες, πρωτοστάτησε σε κινητοποιήσεις για το Ορυχείο Αμυνταίου, για τα μέτρα υγείας και ασφάλειας κ.α.

Αυτό το σωματείο αρνούνται να εγγράψουν στη δύναμη του Ε.Κ. την στιγμή που στη δύναμη του υπάρχουν σωματεία που δεν τα γνωρίζουν ούτε τα μέλη των Δ.Σ τους, που δεν έχουν καμία δράση πέρα από το να πραγματοποιούν αρχαιρεσίες και να εκλέγουν αντιπροσώπους.

Αυτός είναι μάλλον ο λόγος που σε αίτημα των ταξικών δυνάμεων να έχουν την σύνθεση των αντιπροσώπων για το συνέδριο, με αστείες δικαιολογίες αρχικά αρνήθηκαν και όταν τους ζητήθηκαν τα πρακτικά των αρχαιρεσιών των σωματείων για να γίνει έλεγχος για τη νομιμότητα τους μας παρέπεμψαν την ημέρα του Συνεδρίου ώστε να είναι αδύνατο χρονικά να ελεγχθούν ώστε να τοποθετηθούμε για την νομιμότητα η όχι των αντιπροσώπων.

Από τη μία σε ταξικά σωματεία εξαντλούν την τυπικότητα τους ζητώντας περισσότερα δικαιολογητικά από ότι απαιτεί το καταστατικό του Ε.Κ και η απόφαση του Δ.Σ και από την άλλη κρύβουν τα δικαιολογητικά σωματείων σφραγίδα ώστε να μην ελεγχθούν.

Καλούμε τους εργαζόμενους της Φλώρινας να βγάλουν τα συμπεράσματα τους. Τους αντιπροσώπους στο συνέδριο του Ε.Κ να μην νομιμοποιήσουν με την στάση τους αυτή την κατρακύλα που οδηγεί ο εργοδοτικός – κυβερνητικός συνδικαλισμός το εργατικό κίνημα. Με την ψήφο τους στη Γενική Συνέλευση να αναγνωρίσουν τον αντιπρόσωπους του ΣΕΕΕΝ.

ΤΕΡΜΑ ΠΙΑ ΤΙΣ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ Η ΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ Η ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ