- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Εκδηλώσεις για την 106η επέτειο της απελευθέρωσης του Αμυνταίου (video, pics)

Με την αρμόζουσα τιμή πραγματοποιήθηκαν το πρωί της Τρίτης 6 Νοεμβρίου, οι καθιερωμένες εκδηλώσεις για την 106η επέτειο της απελευθέρωσης του Αμυνταίου και της περιοχής από τον Τουρκικό Ζυγό.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με την επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίων Κων/νου και Ελένης Αμυνταίου, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Φλώρινας Πρεσπών & Εορδαίας κ. Θεόκλητου και στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε Επιμνημόσυνη Δέηση στο Ηρώο της Τ.Κ. Ροδώνα και κατάθεση στεφάνων από την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία, ενώ τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Ηλίας Μογλενίδης, Υποψήφιος Διδάκτορας της Θεολογικής Σχολής Α.Π.Θ.

Η τελετή έκλεισε με τη σιγή ενός λεπτού στη μνήμη αυτών που έπεσαν για την πίστη και την πατρίδα και η ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

Ακολούθησε η μεγάλη μαθητική και στρατιωτική παρέλαση στο Αμύνταιο, με τη συμμετοχή μαθητών της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης του Δήμου, τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων και Συλλόγων.

Οι εκδηλώσεις απελευθέρωσης του Αμυνταίου, έκλεισαν με δεξίωση που παρέθεσε ο  Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο, στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Αμυνταίου.

 

Πηγή: eperiskopio.blogspot.gr