- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Επιχειρηματίες από την Κύπρο επισκέφτηκαν τη Φλώρινα και το Αμύνταιο (video)

Επιχειρηματίες από την Κύπρο βρέθηκαν για ένα διήμερο σε Αμύνταιο και Φλώρινα και συναντήθηκαν με τοπικούς επιχειρηματίες, προκειμένου να ξεκινήσουν άμεσα συνεργασία.

Όπως ανέφερε και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Φλώρινας, Σάββας Σαπαλίδης, η συνεργασία των δύο πλευρών έχει πλέον μετρήσιμα αποτελέσματα. Μεταξύ των συνεργασιών που έχουν αναπτυχθεί κυριαρχούν η προώθηση των τοπικών προϊόντων, αλλά και η αναζήτηση θέσεων εργασίας, μέσω μιας ηλεκτρονικής πλατφόρμας που θα τεθεί σε εφαρμογή το επόμενο χρονικό διάστημα.

Από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος εμπορικού τμήματος του Επιμελητηρίου Πάφου, Πάμπος Παπαντωνίου, υπογράμμισε πως η Φλώρινα διαθέτει ποιοτικά, αλλά και πρωτότυπα προϊόντα, ενώ χαρακτήρισε τροχοπέδη για μεγαλύτερες συνεργασίες το κόστος μεταφοράς των φορτίων. Δεσμεύτηκε δε πως θα υπάρχει και νέα επίσκεψη στη Φλώρινα στις αρχές του νέου χρόνου.

Τη συνεργασία των δύο μερών χαιρέτησε και ο αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας, Στέφανος Μπίρος, ενώ στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν οι εκπρόσωποι των δύων Επιμελητηρίων παρευρέθηκε και ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Φλώρινας Νίκος Μουρατίδης.

Να σημειωθεί πως την προηγούμενη εβδομάδα εκπρόσωποι του Επιμελητηρίου Φλώρινας επισκέφθηκαν την Κύπρο και συναντήθηκαν με στελέχη την Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Κύπρου και της Ένωσης Ξενοδόχων Πάφου όπου με επιτυχία παρουσίασαν τουριστικά πακέτα με στόχο την ανάδειξη της ΠΕ Φλώρινας σε προορισμό.