- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Εξαιρετική η παρουσία του ΣΟΧ Φλώρινας στους Αγώνες κυπέλλου ορεινής ποδηλασίας ΕΠΣΜΑΘ «Νέα Ρόδα ΜTB RACE» (pics)

Την Κυριακή 4 Νοεμβρίου ο Σύλλογος Ορειβασίας Χιονοδρομίας Φλώρινας (Σ.Ο.Χ Φλώρινας) συμμετείχε στους αγώνες ορεινής ποδηλασίας του κυπέλλου ΕΠΣΜΑΘ – που διοργάνωσε ο Α.Σ. Ιερισσού σε συνεργασία με τον Δήμο Αριστοτέλη και την τοπική κοινότητα Νέων Ρόδων στην τοποθεσία Γλώσσα.

Με την συμμετοχή όλων των δυνατών ομάδων της Βόρειας Ελλάδας (ΒΑΟ, Ποδηλάτης, Βέλος Μαχητές Πεύκων από την Θεσσαλονίκη, Αερωπός Έδεσσας, Πανσερραϊκός και Μαχητές Σερρών και την τοπική αλλά πολύ αξιόλογη ομάδα της Ιερισσού οι αθλητές του ΣΟΧ Φλώρινας παλέψαν τον πολύ δυνατό ρυθμό του αγώνα που προσπάθησαν να επέβαλλαν οι ομάδες.
Η διαδρομή, απαιτητική για τις μικρές κατηγορίες, με απότομες θετικές και αρνητικές κλίσεις, ήταν χαραγμένη στο περι-αστικό πευκοδάσος των Νέων Ρόδων με θέα το Αιγαίο.

Οι αθλητές των mini μικρών Γιάννης Μούτσιος, Παύλος Πολπατζής και Κατερίνα Σβάρνα “κυνήγησαν” τον αγώνα των 3 στροφών -στροφή 880m- καταλαμβάνοντας την 11η , 7η και 6η θέση αντίστοιχα παρουσιάζοντας σημαντική βελτίωση των αγωνιστικών τους ικανοτήτων.
Στην κατηγορία των mini μεγάλων η Γεωργία Δούκα σε έναν ικανοποιητικό αγώνα 5 στροφών – 4,4km- και με σαφώς βελτιωμένη την τεχνική της κατέλαβε την 2η θέση.
Τέλος άριστη ήταν και η προσπάθεια στην κατηγορία των παίδων του Γιώργου Τραΐτση ο οποίος πλέον συγκαταλέγεται στην elite των παίδων αθλητών ποδηλασίας της Βόρειας Ελλάδας. Σε έναν δυνατό από πλευράς έντασης αγώνα και με την συμμέτοχή του πρωταθλητή Ελλάδας –Νικ. Γεωργιάδη, Α.Σ. Μαχητές Πεύκων- καθώς και των Γκλαβίνα και Αθανασιάδη του ΒΑΟ Θεσσαλονίκης, ο αθλητής του ΣΟΧ κατάφερε να ακολουθήσει τον δυνατό ρυθμό των τριών πρώτων και να ολοκληρώσει των αγώνα των 19km – 5 στροφές καταλαμβάνοντας την 4η θέση.

Με τον αγώνα αυτό η ομάδα ποδηλασίας του ΣΟΧ Φλώρινας ολοκλήρωσε τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις για το έτος 2018 έχοντας λάβει μέρος σε συνολικά 12 διοργανώσεις εκ των οποίων 2 Πανελλήνια Πρωταθλήματα, 2 Πρωταθλήματα Βορείου Ελλάδος, 7 κύπελλα ΕΠΣΜΑΘ, και 1 κύπελλό ΕΠΣ-Θεσσαλίας.
Οι αθλητές της ποδηλασίας αγωνίστηκαν στις περισσότερες πόλεις της Μακεδονίας – Έδεσσα, Κιλκίς, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Χαλκιδική, Ξάνθη, Σταυρούπολη και Λάρισα.
Ο συνδυασμός των ικανοποιητικών αποτελεσμάτων των αθλητών του συλλόγου και της άριστης διοργάνωσης του DrosopigiRace Bike Marathon στην πόλη της Φλώρινας τον περασμένο Μάϊο βελτίωσαν σημαντικά την βαθμολογική της θέση του ΣΟΧ Φλώρινας στην κατάταξη της Ελληνική Ομοσπονδίας Ποδηλασίας έχοντας καταφέρει στο μέγιστο τις προσδοκίες της διοίκησης και των προπονητών του συλλόγου.
Στους στόχους για το 2019 ο σύλλογος θέτει πρωταρχικός στην ανάπτυξη ακόμα περισσότερο της αγωνιστικής ποδηλασίας με παρουσία σε περισσότερες αγωνιστικές διοργανώσεις την ανάπτυξη «φυτωρίων» μικρών αθλητών και την διοργάνωση τουλάχιστον δυο μεγάλων αγώνων ορεινής ποδηλασίας στους ορεινούς όγκους της Φλώρινας.

Οι προπονήσεις για το τμήμα ποδηλασίας Συλλόγου συνεχίζονται με τετρήμερο εβδομαδιαίο πρόγραμμα το οποίο εξατομικεύεται και τελεί υπό την επίβλεψη των προπονητών του Συλλόγου.

Όσοι ενδιαφέρονται για νέες έγραφες στο τμήμα ποδηλασίας μπορούν να επικοινωνήσουν με τον προπονητή του συλλόγου κο Γρηγοριαδη Γιάννη στο 6987819827 ή στην γραμματεία του Συλλόγου 23850 29939, 6944 770978 ή μέσω e-mail soch_flo@cyta.gr.

 

Για το Δ.Σ.
Λάζαρος Χ. Καράντζας
Πρόεδρος Σ.Ο.Χ. Φλώρινας