- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

ΚΝΕ Δυτικής Μακεδονίας: Οι μαθητές να βροντοφωνάξουν όχι στους φασίστες

Παλεύουμε για σχολείο που να μορφώνει και όχι να εξοντώνει, κόντρα σε αυτούς που μας θέλουν με σκυμμένο το κεφάλι, που σπέρνουν το μίσος με τους γείτονες λαούς!

Το τελευταίο διάστημα διακινήθηκαν μέσω facebook και instagram ανυπόγραφα καλέ­σματα που παρουσιάζουν μια ημερομηνία σα μέρα καταλήψεων στα σχολεία με συνθή­ματα μίσους. Τα καλέσματα αυτά στηρίχτηκαν ανοιχτά από τους υπόδικους βουλευτές της Χρυσής Αυγής, διαφημίστηκαν ακόμα και στην εφημερίδα τους, λες και ξέχασαν οι μαθητές ποιοι είναι:

Είμαστε ενάντια στην συμφωνία των Πρεσπών, γιατί κάνει το μπαρούτι του πολέ­μου να μυρίζει ακόμα πιο έντονα στην περιοχή των Βαλκανίων.

Γιατί ανοίγει τις πόρτες για να πατήσει περισσότερο το ΝΑΤΟ το βρώμικο πολεμικό του πόδι στην περιοχή μας με νέες βάσεις πολέμου. Το ΝΑΤΟ έχει αφήσει τα ματωμένα του ίχνη απ’ όπου κι αν έχει περάσει, που έχει σφαγιάσει λαούς σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης, που με τους βομβαρδισμούς του διαμέλισε τα Βαλκάνια.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ όπως και όλες οι προηγούμενες έχουν κάνει τη χώρα μας ένα απέραντο ΝΑΤΟϊκό στρατηγείο, έχουν δώσει γη και νερό στα γεράκια του πολέμου βάζοντας τον λαό μας σε μεγάλους κινδύνους.

Την ώρα που μας λένε ότι για τα σχολεία μας δεν έχουν λεφτά, έδωσαν δισεκατομμύρια στο ΝΑΤΟ!

Εμείς δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα με τους γειτονικούς λαούς. Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα με τους συμμαθητές μας από την περιοχή των Βαλκανίων, με τους μετανάστες και πρόσφυγες συμμαθητές μας στα σχολεία.

Είναι προκλητικό να το παίζουν πατριώτες, τα δισέγγονα του Χίτ­λερ, αυτοί που έχουν για σημαία τους τη σβάστικα των ναζί, οι απόγονοι των ταγματασφαλιτών που την περίοδο της γερμανικής κατοχής κατέδιδαν τους Έλληνες πατριώτες που αγωνίζονταν για την λευτεριά. Στη Δυτική Μακε­δονία οι Γερμανοί και Ιταλοί φα­σίστες πολέμησαν, έκαψαν και ξεκλήρισαν τα χωριά μας, όπως το Μεσόβουνο, η Κλεισούρα και το Άργος Ορεστικό Καστοριάς, εκτέλεσαν εκατοντάδες κατοίκους που σήκωσαν κεφάλι απέναντι στην κατοχή.

Δεν θα τους περάσει!

Οι μαθητές απέναντι σε όλα αυτά δε θα μείνουν με τα χέρια σταυρωμένα. Αγωνιζόμαστε ενάντια στο σχολείο που αντί να μορφώνει μας εξοντώνει, αγωνιζόμαστε ενάντια στο νέο νομοσχέδιο για το Λύκειο που κάνει ακόμα χειρότερο το σχολείο μας!

Αγωνιζόμαστε και διεκδικούμε όσα μας αξίζουν και μας στερούν, κόντρα στα σχέδι­α της κυβέρνησης που συνεχίζει στον ίδιο δρόμο με τις προηγούμενες και μαζί με τους συνεργάτες τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση και αλλού χτυπάνε το δικαίωμά μας στη μόρφωση και τη ζωή με δικαιώματα!

Συζητάμε στα σχολεία, στα 5μελή και τα 15μελή, τις Γενικές Συνελεύσεις για την προετοιμασία του αγώνα μας σε περίπτωση που το Υπουργείο σκεφτεί να φέρει το νέο νομοσχέδιο για το Λύκειο.

Ο.Π. Δυτικής Μακεδονίας της ΚΝΕ