- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Λαμπρός ο εορτασμός της 106ης επετείου των Ελευθερίων της Κέλλης

Φωτορεπορτάζ | Νίκος Κωνσταντινίδης


Με απόλυτη λαμπρότητα, την πρέπουσα εκκλησιαστική τάξη και μέσα σε κλίμα εθνικής ανάτασης πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2018 οι εκδηλώσεις μνήμης για την απελευθέρωση της ορεινής Κέλλης στον ομώνυμο οικισμό της Φλώρινας.

Το πρωί της Κυριακής πραγματοποιήθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία χοροστατούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Φλωρίνης Πρεσπών και Εορδαίας κ. Θεοκλήτου, ο οποίος πλαισιώθηκε τόσο από κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως, τον εφημέριο π. Χρήστο Κεμανετζίδη αλλά και εκπρόσωπο του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Κύκκου και Τηλλυρίας κ. Νικηφόρου από την Κύπρο.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο οικείος Ποιμενάρχης, ο οποίος αναφέρθηκε στην ευαγγελική περικοπή της ημέρας, ενώ στη συνέχεια ακολούθησε επίσημη δοξολογία παρουσία των αρχών.

Αξίζει να σημειωθεί πως τις εκδηλώσεις τίμησε με την παρουσία της η Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Μαρία Κόλλια Τσαρουχά, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού κ. Αλκιβιάδης Στεφανής , ο Διοικητής του Γ Σώματος Στρατού κ. Δημήτριος Μπίκος καθώς και οι λοιπές πολιτικές και Στρατιωτικές ηγεσίες της ευρύτερης περιοχής.

Όλους τους προσκεκλημένους υποδέχτηκε ένθερμα ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Κέλλης κ. Αθανάσιος Τάσκας, ο οποίος είχε και τον απόλυτο συντονισμό των εκδηλώσεων.

Στην συνέχεια κλήρος, λαός, πολιτική και στρατιωτική ηγεσίας μετέβησαν στην κεντρική πλατεία του χωριού, όπου πραγματοποιήθηκε επιμνημόσυνη δέηση από τον κ. Θεόκλητο, ενώ εκφωνήθηκε το πανηγυρικό της ημέρας με ομιλία για τη μάχη της Κέλλης από την κ. Χρυσοβαλάντου Ρούντου.

Ακολούθησε ομιλία της Υφυπουργού, κατάθεση στεφάνων, ενώ στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε μαθητική και στρατιωτική παρέλαση με την μπάντα τόσο του δήμου Φλώρινας όσο και του στρατού να παιανίζουν εθνικά εμβατήρια.

Στην συνέχεια ο κόσμος είχε την δυνατότητα να παρακολουθήσει εκπαιδευτική άσκηση του στρατού και να αντιληφθεί την απόλυτη ετοιμότητα στην οποία βρίσκονται οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας μας.

Ακολούθησε γεύμα, ανταλλαγή τιμητικών πλακετών και δώρων, ενώ όλοι οι παρευρισκόμενοι ευχαρίστησαν τον πρόεδρο της κοινότητας για την άψογη οργάνωση και τη θερμή φιλοξενία.

Πηγή: romfea.gr

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ