- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Μαθητές και δάσκαλοι του δημοτικού σχολείου Υδρούσας στην πρώτη γενική συνάντηση του Erasmus+ στην Ουαλία

Η πρώτη γενική συνάντηση (General Meeting) των 6 συνεργαζόμενων σχολείων του Erasmus+ KA229 «Let’s unite to be unique», πραγματοποιήθηκε την εβδομάδα που πέρασε, στο Glan Conwy της Ουαλίας.

Οι εντυπώσεις που άφησε ήταν πολύτιμες, πλούσιες, χαρούμενες και διδακτικές!

Οι εικόνες που αποκόμισαν οι 4 Έλληνες μαθητές και οι 4 δάσκαλοι του Δημοτικού Σχολείου Υδρούσας που συμμετείχαν σ’ αυτό το πρώτο ταξίδι θα τους βοηθήσουν να βελτιώσουν σίγουρα την εκπαιδευτική διαδικασία στο δικό τους σχολείο! Οι όμορφες στιγμές που έζησαν τα παιδιά, αποτυπώνονται στα χαμόγελά τους, όπου βρίσκονταν…

Σύμφωνα με τον διευθυντή του σχολείου, Σταύρο Βοσκόπουλο, «η φιλοξενία σε υψηλά επίπεδα και γι’ αυτό οφείλουμε ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ στους φίλους Ουαλούς που έκαναν τα πάντα για να μη μας λείψει τίποτα! Ήταν συγκινητική η συμπεριφορά όλων των εταίρων, από όλες τις χώρες, νιώσαμε φίλοι από τις πρώτες στιγμές και περιμένουμε ανυπόμονα να τους ξαναδούμε στην επόμενη συνάντηση, στο Ταλίν της Εσθονίας, τον ερχόμενο Απρίλιο».

Στο πρόγραμμα συμμετέχουν σχολεία από Ουαλία, Ιταλία, Σλοβακία, Πολωνία, Εσθονία και Ελλάδα.

Το αντικείμενο είναι του προγράμματος είναι: «Ανταλλαγή καλών πρακτικών στην Εκπαιδευτική διαδικασία – Πολυπολιτισμικότητα (αναγνώριση ομοιοτήτων κ διαφορών σε τοπικό επίπεδο κλπ».