- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών δήμου Φλώρινας για την παγκόσμια ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών

Η 25η Νοεμβρίου αναγνωρίζεται παγκοσμίως ως η ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών, υπενθυμίζοντας ότι δεν αποτελεί ιδιωτική υπόθεση. Απεναντίας, η ψυχολογική, σεξουαλική, σωματική ή λεκτική βία κατά των γυναικών αποτελεί σοβαρό κοινωνικό πρόβλημα, που δεν περιορίζεται σε σύνορα, κοινωνικούς, οικονομικούς ή πολιτισμικούς περιορισμούς, αλλά μας αφορά όλους και όλες.

Ωστόσο, η ενδοοικογενειακή βία, που όλο και πιο έντονα έρχεται στο φως της δημοσιότητας, προκρίνει σημαντικά τις αθέατες πλευρές της, αναδεικνύει το μέγεθος της διάστασης των έμφυλων ανισοτήτων, αμαυρώνει την ποιότητα της δημοκρατίας µας, προσβάλλει τον θεσμό της οικογένειας ως αξίας, παρουσιάζει µε τα πιο μελανά χρώματα τις προσωπικές, κοινωνικές και πολιτισμικές επιπτώσεις της και, ως εκ τούτου, επιβάλλει την αμέριστη προσοχή όλων µας.

Από το 2012, που ξεκίνησε σταδιακά η λειτουργία των δομών του Δικτύου έως σήμερα, 25.079 γυναίκες απευθύνθηκαν στα Συμβουλευτικά Κέντρα, 1.518 γυναίκες φιλοξενήθηκαν στους Ξενώνες Φιλοξενίας, ενώ η Γραμμή SOS 15900 από την έναρξη της λειτουργίας, στις 11/3/2011, δέχθηκε 37.482 κλήσεις!

Κατά τη διάρκεια του 2018 στα Συμβουλευτικά Κέντρα απευθύνθηκαν 4.909 γυναίκες, 286 γυναίκες φιλοξενήθηκαν στους Ξενώνες Φιλοξενίας, ενώ η Γραμμή SOS 15900 δέχθηκε 5.088 κλήσεις!

(Πηγή Γ.Γ.Ι.Φ –Γραμμή SOS-2018)

Η σιωπή δεν είναι η λύση!

Με το μήνυμα «Δεν είσαι η μόνη – Δεν είσαι μόνη» ενθαρρύνουμε όλες ανεξαρτήτως τις γυναίκες που υφίστανται ή κινδυνεύουν να υποστούν έμφυλη βία ή και πολλαπλές διακρίσεις να απευθυνθούν στις υπηρεσίες του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών Δήμου Φλώρινας και να λάβουν δωρεάν και εχέμυθα όλες εκείνες τις παροχές, που συστάθηκαν ακριβώς για να τους προσφέρουν απλόχερα τη βοήθεια τους.

«Δεν είσαι ( η ) μόνη»

Μίλησε μας!

Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Δήμου Φλώρινας

Στεφ. Δραγούμη 4, 53100, Τηλ.: 23850 24081 FAX: 23850 24083.

email: symv.kentro.flo@gmail.com blog: http://womenaidflorina.blogspot.gr/

fb: https://www.facebook.com/symvouleutikokentroflorinas