- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

«ΟΧΙ στο ξεπούλημα της Μακεδονίας»

ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 120 (παρ.4) ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ

 

Γράφει ο Γεώργιος Ευθ. Τάτσιος,
Πρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων

 

Άρθρο 120, παρ. 4 του Συντάγματος (ακροτελεύτια διάταξη): «Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία».

Ποιος φανταζόταν ότι οι Έλληνες θα κατέβαιναν στους δρόμους και στις  πλατείες κι ότι θα διοργάνωναν εκδηλώσεις που συνεχίζονται ακατάπαυστα σε όλο το έτος 2018 για τη μη παραχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας; Κι όμως. Η άρνηση της κυβέρνησης να πράξει σύμφωνα με την ΞΕΚΑΘΑΡΗ βούληση του Ελληνικού λαού και η χρήση βίας (δυνάμεις καταστολής) με σκοπό τη διάλυση των ΕΙΡΗΝΙΚΩΝ εκδηλώσεων προάσπισης των δικαίων του μακεδονικού Ελληνισμού αποτέλεσε την αφορμή για την ενεργοποίηση του άρθρου 120, παρ.4 του Συντάγματος. Είναι ξεκάθαρο πλέον ότι έχει καταλυθεί το Σύνταγμα, αφού η κυβέρνηση της Ελλάδας πράττει ΕΝΑΝΤΙΑ στη βούληση του κυρίαρχου Ελληνικού λαού και υπογράφει την «συμφωνία» των Πρεσπών με όρους που θα δικαιολογούνταν ΜΟΝΟΝ μετά από καθολική ήττα σε πόλεμο. Οι Έλληνες λοιπόν αντιδρούν με ΟΛΑ τα μέσα:

Είναι βέβαιο ότι οι Έλληνες θα συνεχίσουν την κλιμάκωση των αντιδράσεων στην απαράδεκτη «συμφωνία» που υπεγράφη στις Πρέσπες. Διότι ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΨΥΧΗ ΜΑΣ!