- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Οι «υπερασπιστές» του Θεού

Του Γιάννη Χριστάκη

 

Διάβασα στην δική μας εφημερίδα ΗΧΩ την επιστολή του Αντιστράτηγου ε.α. της ΕΛΑΣ Κων/νου Τζέκη . Έχω διαβάσει όλα όσα κατά καιρούς έχει δημοσιοποιήσει ο γνωστός σε εμάς τους Φλωρινιώτες Αντιστράτηγος και τον συγχαίρω, όπως συγχαίρω επίσης τον κάθε πολίτη που δημοσιεύει τις όποιες απόψεις του για τα δημόσια δρώμενα.

Η προτελευταία του επιστολή με τίτλο «μια ωραία οικογένεια» μου έδωσε το ερέθισμα για δημόσιο διάλογο. Ο κος Τζέκης δείχνει προβληματισμένος με την συμφωνία που έγινε μεταξύ Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου και πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα. Φοβάται όπως ο ίδιος λέει : « θα πάψουν οι παππάδες να καλύπτονται από την προστασία της μονιμότητας και μακάρι να τεθούν δικλείδες ασφαλείας ώστε να μην κινδυνεύουν από τον… δεσποτισμό του δεσπότη τους». Αναφέρει επίσης: « ενήργησε ο Αρχιεπίσκοπος μόνος του κατά το »αποφασίζομεν και διατάσσομεν»;. Ποιοι λόγοι τον ανάγκασαν να συμφωνήσει σε μια συνδιαλλαγή κατά την οποία θα φορτωθεί χιλιάδες αντιρρήσεις, ενώ θα στρώσει σε έναν πρωθυπουργό, που δηλώνει άθεος, χαλί να παίξει προεκλογικά χοντρό παιχνίδι; Ας γίνουμε σαφείς. Η νίκη ανήκει ολοκληρωτικά στον Τσίπρα. Ικανοποιεί αίτημα μερίδας οπαδών του για τον διαχωρισμό κράτους εκκλησίας και του δίνει έναν μποναμά δεκάδων χιλιάδων θέσεων προεκλογικά. Ούτε ψηφοφόρος του να ήταν ο Αρχιεπίσκοπος. Βέβαια τρίζουν τα σαγόνια του Μητσοτάκη, που σαν αρμόδιος υπουργός κάποτε, απέλυσε καθαρίστριες για να μειώσει τον αριθμό των υπαλλήλων του κράτους. Δεν το σκέφτηκε ή δεν τόλμησε να πλησιάσει την εκκλησία, λάθος του, που το πλήρωσε ολόκληρη η παράταξη του…»

Δεν θα αναφερθώ στις πολιτικές σκέψεις και θέσεις του κου Τζέκη για την συμφωνία Τσίπρα- Ιερώνυμου. Στην αναφορά του όμως για το άθεος, με δόση κακίας και υποτίμησης για τον πρωθυπουργό, θα καταθέσω την χριστιανική μου συνείδηση και θέση.

Κύκλοι της εκκλησίας και της δεξιάς αντιπολίτευσης σοφίστηκαν τώρα που κυβερνά ο ΣΥΡΙΖΑ, να ανακατέψουν και το Θεό με την πολιτική. Με την βοήθεια του θεού τους προσπαθούν να λεκιάσουν την εικόνα του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης που ο λαός έχει επιλέξει. Είναι αυτοί που δηλώνουν φωναχτά υπερασπιστές του θεού και θεωρούν την πολιτική εξουσία και τον παράδεισο ιδιοκτησία τους.

Ο θεός κύριε Τζέκη δεν ξεχωρίζει τους ανθρώπους. Είμαστε όλοι παιδιά του. Με πράξεις εκφράζουμε το θέλημα του θεού και όχι με το τι δηλώνει ο καθένας. Άπειρα τα παραδείγματα. Ο θεοσεβούμενος Μητσοτάκης ταπείνωσε, περιφρόνησε τις καθαρίστριες και τις άφησε να πεινάσουν. Ο «άθεος» Τσίπρας τις σεβάστηκε και έδωσε το δικαίωμα να βγάλουν με αξιοπρέπεια το ψωμί τους. Στην εκκλησία της Παναγίας Σουμελά και στην είσοδο μπαίνοντας αριστερά υπάρχει μια μεγάλη αγιογραφία και από κάτω αναγράφεται «δωρεά του Απόστολου Τσοχατζόπουλου». Πολλοί «Τσοχατζόπουλοι» του δημόσιου βίου έχουν κάνει πανάκριβες δωρεές στις εκκλησίες. Αυτό μας διδάσκει πως για να είναι κάποιος πετυχημένος κλεφταράς του δημοσίου χρήματος πρέπει να έχει άριστες σχέσεις με την εκκλησία και να δηλώνει βαθιά »θρησκευόμενος». Οι πολιτικοί κύριε Αντιστράτηγε κρίνονται ΜΟΝΟ για τις πολιτικές τους πράξεις. «Τις ψυχές των ανθρώπων κύριος oίδε»

ΦΛΩΡΙΝΑ 27/11/2018