- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Όλη η εκδήλωση για το ασφαλιστικό και το συνταξιοδοτικό (videos, pics)

Μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα εκδήλωση, με μαζική συμμετοχή πολιτών και με θέμα «Ασφαλιστικό – Συνταξιοδοτικό, Εξελίξεις στις Εργασιακές Σχέσεις και στην Κοινωνική Ασφάλιση, Επαναφορά 13ου και 14ου μισθού», διοργάνωσαν χθες η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., το Κοινωνικό Πολύκεντρο, το Νομαρχιακό Τμήμα Φλώρινας και το Εργατικό Κέντρο Φλώρινας.

Η κεντρική ομιλία έγινε από τον Γιώργο Ρωμανιά, Οικονομολόγο, τ. Γ.Γ. Κοινωνικών Ασφαλίσεων, ο οποίος αναφέρθηκε εκτενώς και με παραδείγματα σε όλες τις εξελίξεις που απασχολούν μισθωτούς και συνταξιούχους, ενώ απάντησε ακόμα και σε προσωπικά ερωτήματα.

Η μείωση ή μη των συντάξεων, η επιστροφή των αναδρομικών και η βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος ήταν τα τρία κυρίαρχα θέματα γύρω από τα οποία κινήθηκε η ομιλία του.

Την εκδήλωση συντόνισε η πρόεδρος του νομαρχιακού τμήματος της ΑΔΕΔΥ, Μαρία Νεοκαζιώτη, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Φλώρινας Κωνσταντίνος Σιάκος.

Εισηγήσεις έγιναν από τον Δημήτριο Μπράτη, αντιπρόεδρο της Εκτελεστικής Επιτροπής της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και τον Γιώργο Γιούλο, πρόεδρο του Κοινωνικού Πολύκεντρου.