- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Υπερασπίσου το παιδί, γιατί αν γλιτώσει το παιδί υπάρχει ελπίδα… Ο φασισμός χτυπά την πόρτα μας!

Οι εικόνες είναι ανατριχιαστικές! Νεανικά πρόσωπα πίσω από σκληρά σοβινιστικά συνθήματα και ανιστόρητες κοινοτοπίες. Οι μαθητές της Φλώρινας ,όπως και σε πολλές ακόμη περιοχές της Β. Ελλάδας, σε κινητοποίηση με εθνικιστικό περιεχόμενο. Η ρητορική και το πολιτικό προϊόν αυτών των κινήσεων είναι σε πλήρη συνάρτηση με το νεοφασιστικό φαινόμενο.

Το «αυγό του φιδιού» μοιάζει να έχει σπάσει. Είναι παρών σαν αισθητική, σαν κουλτούρα, σε μια υποκριτική αγάπη για την πατρίδα ώστε να μην αποκαλυφθεί. Οι λέξεις είναι δηλωτικές απέναντι στη Δημοκρατία και το γειτονικό λαό.

Η νεολαία έχει κάθε δικαίωμα να επικαλείται το μέλλον, να δηλώνει ο εκπρόσωπός του στο σήμερα. Οι εικόνες αυτές προοιωνίζουν ένα μέλλον που πρέπει να αγωνιστούμε να μην ξημερώσει. Να μην παραδώσουμε αμαχητί ούτε βήμα γης στο φασισμό και στη μισαλλοδοξία.

ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ Η ΑΝΑΓΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ που θα αφορά τη νεολαία, μαζικές οργανώσεις και ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ! Και εδώ θα κριθούμε όλοι! Οι στιγμές είναι πολύ σοβαρές για δισταγμούς και αναμονή.

Τζώτζης Βασίλης

Μέλος ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.

«Όταν ήρθαν να πάρουν τους τσιγγάνους δεν αντέδρασα.

Δεν ήμουν τσιγγάνος.

Όταν ήρθαν να πάρουν τους κομμουνιστές δεν αντέδρασα.

Δεν ήμουν κομμουνιστής.

Όταν ήρθαν να πάρουν τους Εβραίους δεν αντέδρασα.

Δεν ήμουν Εβραίος.

Όταν ήρθαν να πάρουν εμένα,

Δεν είχε απομείνει κανείς για να αντιδράσει…»

Μάρτιν Νίμελερ

Από την πείρα της ναζιστικής Γερμανίας