- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Εορτή της Αγίας Αναστασίας της Φαρμακολύτριας στην Άνω Καλλινίκη

Φωτορεπορτάζ | Νίκος Κωνσταντινίδης

Πηγή: Romfea.gr


Πανηγυρικός Εσπερινός πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2018 στην Άνω Καλλινίκη Φλώρινας, με αφορμή την εορτή του παρεκκλησίου της Αγίας Αναστασίας της Φαρμακολύτριας, που βρίσκεται πλησίον του Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου.

Αρχικά, πραγματοποιήθηκε υποδοχή Ιερών Λειψάνων από τον εφημέριο του ναού π. Χρήστο Βασιλειάδη, τα οποία προσκόμισε προς ευλογία των πιστών ο πρωτοπρεσβύτερος π. Ιωάννης Σαββίδης, εφημέριος του Ιερού Ναού Αναλήψεως του Σωτήρος Πελαργού.

Στην συνέχεια τελέστηκε πανηγυρικός εσπερινός με τη συμμετοχή κληρικών από την Ιερά Μητρόπολη, ενώ ακολούθησε λιτή μετ’ αρτοκλασίας υπερ υγείας των κατοίκων του οικισμού.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο π. Ιωάννης, ο οποίος με θεολογικό τρόπο απευθύνθηκε στο εκκλησίασμα, κάνοντας εκτενή αναφορά στον βίο της τιμώμενης Αγίας.

Αξίζει να σημειωθεί πως πλήθος κόσμου έσπευσε να προσκυνήσει τα Ιερά Λείψανα τόσο από την Καλλινίκη όσο και από την ευρύτερη περιοχή, ενώ τις εκδηλώσεις πλαισίωσε με την παρουσία του ο Πολιτιστικός Σύλλογος Άνω Καλλινίκης “Προφήτης Ηλίας”.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ