- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Επίσκεψη του ΓΕΕΛ Βελλάς στη Φλώρινα

Μας επισκέφθηκαν πραγματοποιώντας εκπαιδευτική επίσκεψη, η διευθύντρια, κα Ελένη Καλύβα, μαζί με εκλεκτούς συναδέλφους και τριάντα μαθητές, αγόρια και κορίτσια, του αδελφού Εκκλησιαστικού Λυκείου Βελλάς Ιωαννίνων.

Μετά την υποδοχή και τη σύντομη ξενάγηση στους χώρους του Σχολείου μας, μεταβήκαμε όλοι μαζί σε αθλητικό κέντρο αναψυχής της πόλης, όπου οι συνάδελφοι ήπιαμε καφέ και ανταλλάξαμε απόψεις, ενώ τα παιδιά απόλαυσαν την υπέροχη φύση της υπαίθρου μας, παίζοντας και έναν αγώνα ποδοσφαίρου σε γήπεδο του κέντρου.

Ακολούθως, ο Διευθυντής του οικοτροφείου μας (Εκκλησιαστική Εστία «οι Τρεις Ιεράρχες»), π. Επιφάνιος Χατζηγιάγκου, και οι οικότροφοι μαθητές του Σχολείου μας έστρωσαν και διακόσμησαν τη μεγάλη σάλα-αναγνωστήριο, όπου και παρέθεσαν πλούσια τράπεζα στους φιλοξενούμενους  και σε εκπαιδευτικούς-μαθητές του Σχολείου μας. Μετά την ανταλλαγή προσφωνήσεων και την προσευχή, ακολούθησε παραδοσιακό μουσικό πρόγραμμα, που ετοίμασαν οι μαθητές του Λυκείου Βελλάς.

Το απόγευμα ξεναγήσαμε τους επισκέπτες μας στην πόλη, στον Μητροπολιτικό ναό του Αγίου Παντελεήμονα και στα παλιά αρχοντικά που βρίσκονται στις όχθες του ποταμού Σακουλέβα. Εν τέλει, αποχαιρετήσαμε τους αγαπητούς μαθητές και συναδέλφους, ανανεώνοντας το ραντεβού μας στα Ιωάννινα την ερχόμενη άνοιξη.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί τις πιο σημαντικές στιγμές μιας υπέροχης μέρας, γεμάτης γνήσια, αδελφικά και αμοιβαία συναισθήματα. Οφείλουμε θερμές ευχαριστίες στο συνάδελφο Γιάννη Μαυρουδή, ΠΕ04.02, για τη λήψη φωτογραφιών, τη βιντεοσκόπηση και την επαγγελματική επεξεργασία όλων αυτών στο βίντεο που ακολουθεί.