- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Σκέψεις & απόψεις για τα εκπαιδευτικά ιδρύματα

του Δημήτρη Φαρμακιώτη

Εκπαιδευτικά Ιδρύματα: Περισσότεροι από 5.500 φοιτητές και σπουδαστές είχαν πριν λίγα χρόνια τη δυνατότητα να φοιτήσουν στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της Φλώρινας, αποκτώντας επιστημονικά εφόδια, που σηματοδοτούσαν την πορεία της ζωής τους. Εκατοντάδες καθηγητές και πανεπιστημιακοί δάσκαλοι άφηναν το επιστημονικό τους αποτύπωμα στην πόλη, καθιστώντας την ως μία από τις σημαντικότερες πανεπιστημιουπόλεις της χώρας.

Εκπαιδευτικά Ιδρύματα: Σήμερα κάτω από 1.000 φοιτητές και σπουδαστές φοιτούν στους ελάχιστους εναπομείναντες πανεπιστημιακούς χώρους της Φλώρινας, μειώνοντας στο ελάχιστο την πνευματική οντότητα της πόλης.

Εκπαιδευτικά Ιδρύματα: Πόσο περήφανοι μπορούν να νιώθουν σήμερα εκείνοι οι «αρμόδιοι», που ευθύνονται για την πανεπιστημιακή εγκατάλειψη της πόλης ή όσοι «τοπάρχες» με την αδιαφορία τους συνέβαλαν στην καταβαράθρωση της τοπικής οικονομίας – αποτέλεσμα και φυσικό επακόλουθο αυτής της εξέλιξης;

Εκπαιδευτικά Ιδρύματα: Μια φράση – εφιάλτης για όλους αυτούς που αδιάντροπα μας κοιτούν στα μάτια και διεκδικούν εκ νέου την ψήφο μας. Μια φράση – δική μας αντίδραση στο θράσος της αέναης πολιτικής του λήθης, μια φράση – κλειδί για την απάντησή μας στην απύθμενη ελαφρότητα της αυτοδιοικητικής τους συμπεριφοράς. Ας τους τη δώσουμε. Όπλο μας η δύναμη της ψήφου στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, η οποία πρέπει να τους στείλει στα αζήτητα – κατά τον ίδιο τρόπο με τον οποίο τοποθέτησαν στο τέλμα της ανυπαρξίας την πόλη και τον τόπο μας.

Εκπαιδευτικά Ιδρύματα: Ας είναι ο λόγος και ο τρόπος επανατοποθέτησης της πόλης στον εκπαιδευτικό χάρτη! Ας είναι η δύναμή μας! Ας είναι ο σεβασμός στο γενέθλιο τόπο μας!