- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Ξιφασκία: μεγάλες στιγμές στο TFC-HELEXPO

Ένα γεμάτο σαββατοκύριακο έζησαν όσοι βρέθηκαν στο Προπονητικό και Αγωνιστικό Κέντρο Ξιφασκίας του ΟΞΙΦ στη Θεσσαλονίκη, TFC-HELEXPO. Εκτός από τους 205 ξιφομάχους που αγωνίστηκαν στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο -14 και στο Πανελλήνιο Κύπελλο -17 στο ξίφος μονομαχίας 100άδες φίλοι, γονείς και συγγενείς από 7 χώρες «γέμισαν» το Κέντρο και απόλαυσαν το Θέαμα.

Ο ΟΞΙΦ συμμετείχε με περισσότερους από 40 αθλητές και αθλήτριες με τον Άγγελο Ρασπόπτση και τη Κωνσταντίνα Καράτζα να ξεχωρίζουν.

Αναλυτικά το Σάββατο στο Ευρωπαϊκό -14 ο Άγγελος  κατέκτησε το ΧΡΥΣΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ και η Κωσταντίνα το ΧΑΛΚΙΝΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ ανάμεσα 56 και 48 συμμετοχές αντίστοιχα. Ξεχώρισαν, επίσης, ο Αχιλλέας Μαυρομάτης με το ΧΑΛΚΙΝΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ, η Ραφαέλα Ελευθεράκη στη 6η θέση, η Ανέττα Σταμπουλίδου στην 8η , η Άννα Σταυρίδου στην 10η, η Φωτεινή Μπίνα στην 13η, η Βασιλική Τράιτση στην 15η και ο Βασίλης Τσώκας στην 15η!

Την Κυριακή στο Πανελλήνιο Κύπελλο -17 η αγωνιστική, και όχι μόνο, παρουσία όλων των παιδιών ήταν πραγματικά εκπληκτική!

Στα Αγόρια ο Άγγελος και η Κωνσταντίνα  κατάκτησαν τα ΧΑΛΚΙΝΑ ΜΕΤΑΛΛΙΑ, τα 1ο τους στη κατηγορία εφήβων, ο Φίλιππος Χατζητύπης 5ος, ο Γιώργος Τράιτσης 6ος,η Βασιλική Μαρκώτη 10η,  ο Νικηφόρος Παπαχαρίσης 13ος, ο Αλέξανδρος Σαλβαρίνας 16ος και ο Δημήτρης Γιαννάκης 17ος.

Στα highlights του σαββατοκύριακου η παρουσία του Ιταλού Παγκόσμιου Πρωταθλητή και Ολυμπιονίκη Paolo Pizzo, ως προπονητή Βρετανού ξιφομάχου. Ο Paolo απάντησε σε δεκάδες ερωτήσεις των παιδιών, φωτογραφήθηκε μαζί τους και ανανέωσε το ρ/β μαζί τους σε κοινές ελληνο-ιταλικές δράσεις τη Νέα Χρονιά!

Τέλος, το Δ.Σ. του ΟΞΙΦ θεωρεί υποχρέωση του να ευχαριστήσει δημόσια όλα τα παιδιά, όλα τα σωματεία, τους γονείς και τους φίλους για τη συμμετοχή, τους Διαιτητές και τη Γραμματεία των Αγώνων,  την ΔΕΘ-HELEXPO, την ΦΛΩΡΙΝΑΙΑ ΓΗ, την SWORD HELLAS, την BROWN COFFEE, τα ΛΙΓΝΙΤΩΡΥΧΕΙΑ ΑΧΛΑΔΑΣ, την ΒΙΕΜΑΚ, την ΕΛΗΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΔΙΑΣΩΣΗΣ για την άψογη συνεργασία και υποστήριξη και φυσικά τους Προπονητές Παναγιώτη Δούδο και Νικόλα Τσώκα για την ξεχωριστή δουλειά!

Επόμενα αγωνιστικά ρ/β το επόμενο σ/κ στο ΟΑΚΑ με τη συμμετοχή 20 αθλητών και αθλητριών μας στα Κύπελλα -10, -13 και -17 στο ξίφος ασκήσεως ενώ κορυφαία στιγμή θα είναι η συμμετοχή του Στέργιου Τσώκα στο Παγκόσμιο Κύπελλο -20 στις 15-16 Δεκεμβρίου στο Ηράκλειο Κρήτης.

Από το Δ.Σ.