- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Δημήτρης Φαρμακιώτης: «Η κατάσταση στην πόλη, δε μας αξίζει και δε μας τιμά» (video)

Στο όραμά του για την ανάπτυξη του δήμου Φλώρινας αναφέρθηκε στη διάρκεια συνέντευξης τύπου ο υποψήφιος δήμαρχος, Δημήτρης Φαρμακιώτης, κάνοντας παράλληλα επίθεση σε όσους διαχειρίστηκαν εξουσία και διεκδικούν ξανά τη ψήφο των πολιτών.

«Δε λειτουργούμε σαν ευρωπαϊκή πόλη» είπε αρχικά, για να προσθέσει πως ο συνδυασμός του έχει έτοιμες δύο ομάδες ανθρώπων για την αξιοποίηση των προγραμμάτων ΕΣΠΑ και του αγροτουρισμού.

Μεταξύ άλλων τόνισε: «Να μην έχουμε τη νοοτροπία να κάνουμε μια απλή διαχείριση στο δήμο. Να μην οδηγούμε τον κόσμο στην επαιτεία, να παρακαλάει για ένα δίμηνο. Ο δήμος, μέχρι τώρα, δε λειτουργεί για τους πολίτες… Απομονώσαμε το νομό μας… Δεν υπάρχει ανάπτυξη πουθενά… Θα πάμε σε διάλογο με τους πολίτες για να εξειδικεύσουμε το πρόγραμμά μας. Θέλουμε την καθολική συμμετοχή τους και θα ζητήσουμε τις απόψεις τους…

Για την τηλεθέρμανση υπογράμμισε πως είναι πολύ δύσκολο να γίνει, όπως του ανέφεραν στελέχη του ΑΚΤΩΡΑ, χαρακτηρίζοντας την όλη κατάσταση ως «αισχρή κοροϊδία προς τους πολίτες».

«Χάσαμε 20 χρόνια για ένα έργο που θα μπορούσε να γίνει σε 2-3 χρόνια» σημείωσε και πρόσθεσε πως «αν τελικά δεν μπορεί να γίνει, να στραφούμε στη λύση του αερίου».

Για τις τοπικές κοινότητες υπογράμμισε πως στις μεν πεδινές θα πρέπει ο κόσμος να ασχοληθεί με τις αγροτικές δουλειές και οι αγρότες – κτηνοτρόφοι να οργανωθούν σε συνεταιρισμούς, ενώ για στις ορεινές θα πρέπει να οργανωθεί ο αγροτουρισμός, αλλά και να γίνουν ακόμα και ξενώνες.

Για την αξιοποίηση του Σακουλέβα υπογράμμισε πως θα πρέπει να γίνει μία ειδική μελέτη, έτσι ώστε να «κουμπώσουν» χώροι όπως η μπουάτ, ο ζωολογικός κήπος κ.ά. και να φτάσει μέχρι τα Άλωνα.

Επιπρόσθετα, ο κ. Φαρμακιώτης αναφέρθηκε και σε μια σειρά έργων για την πόλη όπως: τη δημιουργία θέσεων στάθμευσης εντός της πόλης, αλλά και ενός μεγάλου πάρκινγκ εκτός της πόλης το οποίο θα συνδέεται με τα αστικά για τη μεταφορά του κόσμου, τη διάσωση των διατηρητέων μέσω προγραμμάτων και με την παράλληλα αξιοποίηση της Σχολής Καλών Τεχνών, τη δημιουργία νέων παιδικών σταθμών, την πιθανή δημιουργία νέων πεζόδρομων ή την επέκταση του υπάρχοντος, παρεμβάσεις στη λαϊκή αγορά με τη χρήση κοντέινερ που θα αλλάξουν την όψη και τη λειτουργικότητά της, τη δημιουργία κέντρου πληροφόρησης και τουριστικών οδηγών, αλλά και την κατάθεση μελετών για την ύδρευση και αποχέτευση πολλών τοπικών κοινοτήτων.

Ο κ. Φαρμακιώτης σχολίασε ακόμα τη Συμφωνία των Πρεσπών, λέγοντας πως δε συμφωνεί και με τη διαδικασία που κινήθηκε και με το αποτέλεσμα και πως τέτοιες συμφωνίες δε λύνουν προβλήματα.

Ερωτηθείς για το νέο εκλογικό σύστημα δήλωσε πως του αρέσει και πως θέλει να υπάρχουν και άλλες υποψηφιότητες, ενώ παράλληλα δήλωσε πως η δημοτική αρχή εδώ και 9 χρόνια λειτουργεί με αυταρχισμό και πως η αντιπολίτευση είναι ανύπαρκτη.

Στο σημείο αυτό, ο κ. Φαρμακιώτης αναφέρθηκε προσωπικά τόσο στον σημερινό δήμαρχο, όσο και στους συνυποψηφίους του για το δημαρχιακό θώκο.

Για τον κ. Βοσκόπουλο έκανε λόγο για 15 χρόνια απραξίας και πως δεν έχει αφήσει το στίγμα του στον τόπο.

Για τον κ. Κωνσταντινίδη πως η πολιτική του πορεία δεν έδωσε τίποτα πέρα από μεταθέσεις στρατιωτών και δασκάλων.

Και για τους δύο μάλιστα σημείωσε πως «αν σέβονται τον εαυτό τους να ζητήσουν συγνώμη από τους πολίτες και να πάνε σπίτι τους».

Για τον κ. Μπίρο χρησιμοποίησε τον χαρακτηρισμό «άνθρωπος – μετεωρίτης» και πως «από ανύπαρκτος συνδικαλιστής έγινε αντιπεριφερειάρχης» χωρίς να έχει όραμα και απλά μοιράζει χιλιάρικα στους συλλόγους για τα πανηγύρια.

Για τον κ. Γιαννάκη είπε πως δεν περίμενε να έχει μαζί του τον κ. Ηλιάδη, ο οποίος είναι ένας από τους υπεύθυνους που ακόμα και σήμερα πολλά χωριά δεν έχουν ύδρευση και αποχέτευση.

Καταλήγοντας δήλωσε πως «συζητάμε αυτά που έπρεπε να έχουν γίνει εδώ και 15-20 χρόνια και ακόμα κάνουμε διαπιστώσεις. Κονδύλια υπάρχουν και είναι πολλά. Η Ε.Ε. δίνει χρήματα αρκεί να έχεις έτοιμες μελέτες…

Αν επανεκλεγεί κάποιος από τους ίδιους, τότε θα πάμε άλλα 25 χρόνια πίσω. Θα είναι έγκλημα για τα παιδιά και τα εγγόνια μας».