- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Καληνύχτα Ελλάδα

Γράφει ο Τάσος Βακφάρης

Θυμάμαι μικρός να ακούω λέξεις βαρύγδουπες από χείλη μεγάλων και πεπειραμένων στη ζωή κουβαλώντας μια κάποια σοφία στη ράχη τους. Λέξεις όπως διεφθαρμένος, ανθέλληνας, ξεφτιλισμένος και συμφεροντολόγος. Λέξεις του Πανεπιστημίου και του καφενείου ανακατεμένες που διατάρασσαν τη ψυχική ισορροπία του ομιλώντα καθώς κοκκίνιζε φούντωνε και τα μάτια του πετούσαν σπίθες.

Μεγαλώνοντας νομίζω πως επέλεξα να μείνω ανιστόρητος. Βλέπετε εμένα με ταράζει η λογομαχία ανάμεσα σε αριστερούς δεξιούς και μέσους και συνεχίζω να μην καταλαβαίνω τι πρεσβεύει ο καθένας από δαύτους. Growing up λοιπόν (που λέγαμε και στο χωριό μου) σε δύο δεκαετίες και κάτι πλήρους κομματικού φανατισμού έμαθα να μισώ την πολιτική και τους πολιτικούς εκπροσώπους καθώς καθήλωναν τους ψηφοφόρους σε υπερασπιστικά όργανα των γλοιωδών ατομικών συμφερόντων τους, καθιστώντας τους μισάνθρωπους!

Έπειτα ήρθε η κρίση με πιάνει κρίση και οι μάσκες άρχισαν να πέφτουν. Όλη η υπόγεια δουλειά τους έσκασε μπούμερανγκ στα τροφαντά και καλοθρρεμένα μουτράκια τους. Όπως οι ανθρωποι που κατά τα λεγόμενα των γραφών έκαμαν αγορά τον ιερό χώρο του Κυρίου, έτσι και αυτοί απομυθοποίησαν το κομματικά τους πιστεύω… Τρέχτε τωρα θύματα των καιρών τους και ζητήστε τους το λόγο, το λόγο που σας θυσίασαν στον αιματοβαμμένο βωμό… Ρωτήστε ποιός πιστεύει τι, ποιος είναι δημοκράτης ποιός αυταρχικός και ποιος μονάρχης. Ξηλώστε τους τη φορεσιά με τη μεταξωτή κορδέλα.

Τώρα μεγάλωσα και δεν έχω ανάγκη από επεξήγηση των λέξεων, ούτε ηχούν φανφάρες στα αυτιά μου από στόματα με λευκά μουστάκια και ζαρωμένα μάγουλα. Φορώ γυαλιά μα όχι παρωπίδες . Πήρα κόκκινα γυαλιά και όλα γύρο καθαρά τα βλέπω. Δεν μετανιώνω για τη στάση μου μα ελπίζω σε μια μη τσουβαλοποίηση των αρχηγών αυτών. Ελπίζω σε ανθρώπους που θα μου δείξουν το μέλλον, το επόμενο βήμα, το αύριονννν (που κάποτε μου άρεσε να λέω). Δυστυχώς πρέπει να συνεχίσουμε να ζούμε με τις πληγές του παρελθόντος και της ιστορίας. Αυτά δεν ξεγράφονται!!!

Θαρρώ πως θα κοιμηθώ και θα ξυπνήσω σε μια γιατροπορεμένη χώρα…..!!!

Καληνύχτα Ελλάδα…..!!!