- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Κοπή βασιλόπιτας του Συλλόγου Γυναικών Παπαγιάννη (pics)

Ο Σύλλογος Γυναικών Παπαγιάννη Φλώρινας που φέτος συμπληρώνει τα 28 χρόνια δράσης του, αγκαλιάζοντας το γυναικείο πληθυσμό του χωριού, κάλεσε τα μέλη του στην καθιερωμένη κοπή της «πίτας» του την Κυριακή 27 του Γενάρη στην Αίθουσα της Κοινότητας.

Γυναίκες όλων των ηλικιών ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα, αψήφησαν τα χιόνια και τον πάγο, γέμισαν τον χώρο και τον ζέσταναν με το συναπάντημά τους. Τα χαμόγελα περίσσεψαν και οι παρέες έδεσαν αρμονικά όπως πάντα.

Μετά το χαιρετισμό από την Πρόεδρο και το κόψιμο της πίτας, τα ακούραστα μέλη του Δ. Σ. που απαρτίζεται από νεαρές κυρίες εξυπηρέτησαν τις προσκεκλημένες σερβίροντας τον «Μπακαλιάρο της πλατείας» φτιαγμένο με τέχνη από τον Γιάννη Γρηγοριάδη.

Κέρασαν επίσης τα παραδοσιακά αναψυκτικά Δινάκη από το εργοστάσιο του χωριού, κρασί από το καζάνι Γαζέα και φυσικά τη γλυκιά Βασιλόπιτα.

Η τυχερή, που βρήκε το φλουρί και κέρδισε το δώρο του συλλόγου ήτανε η κυρία Γιώτα Σκενδέρη. Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία της η κυρία Σιδηροπούλου Αγνή, η αγωνίστρια για τα δικαιώματα των ατόμων με ειδικές ανάγκες, παρέα με τα «παιδιά της» Ραφαέλα, Νίκο και Αντώνη.

Οι Παπαγιαννίτισσες πέρασαν καλά. Επικοινώνησαν και σχεδίασαν επόμενες δράσεις τους, ευχόμενες την Καινούρια Χρονιά να έχουν όλες υγεία και διάθεση για να τις πραγματώσουν.

Για το Δ. Σ.

Η Πρόεδρος

Δινάκη Τάτου Γιασεμή

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΟ – ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗ ΦΛΩΠΙΝΑΣ συγχαίρει την απόδημη Φλωρινιώτισσα της Αδελαΐδας κυρία Αλεξάνδρα Βακιτσίδου για την αναγνώριση και βράβευσή της από την Αυστραλιανή Κυβέρνηση ως Πρώτη Κυρία του εθελοντισμού.

Ο Σύλλογος επίσης την ευχαριστεί, γιατί ακόμη μια φορά σαν φίλη των Γυναικών του Παπαγιάννη πρόσφερε το «δώρο» της κατά την εκδήλωση κοπής της Προτοχρονιάτικης πίτας του.

Για το Δ. Σ.

Η Πρόεδρος

Δινάκη Τάτου Γιασεμή