- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Το ξημέρωμα

Του Τάσου Βακφάρη

Κοιμήσου και ξημερώνει μια όμορφη μέρα!

Μια νέα μέρα που θα δεις την ανατολή θα περπατήσεις στους δρόμους τρίβοντας τα χέρια σου για να διώξεις την υγρασία και θα σου ψιθυρίσουν τιτιβιστά την πρώτη καλημέρα.

Ξημερώνει ένα πρωινό που θα σε βρει συμφιλιωμένο με τον εαυτό σου, με όσα πέτυχες την προηγούμενη μέρα με όσα κοίταξες κατάματα, με όσα αρνήθηκες και με όσα δέχτηκες.

Μια νέα γνώριμη στροφή του ρολογιού θα σου φέρει ευγνωμοσύνη για την άλλοτε κουραστική και ψυχοφθόρα ρουτίνα, θα σου χαράξει χαμόγελο στα χείλη και θα φορτίσει την αύρα σου για ένα εικοσιτετράωρο ακόμα.

Ένα αεράκι θα καθαρίσει την συνείδηση σου για την πλήρη αποδοχή των πραγμάτων που σου συμβαίνουν όντας θνητός και αναλώσιμος και θα εκτιμήσεις τα πρωινά χνώτα στο μέγιστο βαθμό. Άλλωστε στο θυμίζουν και τα καφεκίτρινα φύλλα που στρώνουν χαλί στα πόδια σου να διαβείς.

Μια νέα μέρα θα σε κάνει καλύτερο άνθρωπο και θα πλουτίσει φως την ψυχή σου ολοκληρωτικά αναβιώνοντας την έξη της γαλήνης.

Κοιμήσου και ξημερώνει μια όμορφη μέρα με όλες τις ευχές να πραγματοποιούνται στην ώρα τους σαν αλυσιδωτές εκρήξεις θαυμάτων και επιθυμιών.

Κοιμήσου και ξημερώνει μια όμορφη μέρα…

Κοιμήσου και ξημερώνει…

Κοιμήσου…