- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Ο ΣΟΧ Φλώρινας στη Χειμερινή Ολυμπιάδα Νέων του Σαράγεβο και στο Βαλκανικό Κύπελλο του Μαύροβο

Με μια φαντασμαγορική τελετή λήξης ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 15ο Ολυμπιακό Φεστιβάλ Νέων στο Σεράγιεβο. Στους αγώνες συμμετείχαν 46 Ευρωπαϊκές Εθνικές Ολυμπιακές ομάδες με πάνω από 1.600 αθλητές ηλικίας 14-18 ετών που αγωνίστηκαν σε οκτώ χειμερινά αθλήματα: αλπικό σκι, δίαθλο, σκι αντοχής, καλλιτεχνικό πατινάζ, χόκεϊ επί πάγου, πατινάζ ταχύτητας, σνόουμπορντ και κέρλιν.

Η αθλήτρια του ΣΟΧ Φλώρινας Στανίδου Ελευθερία συμμετείχε στα αγωνίσματα του διάθλου, όπου πέτυχε ικανοποιητικά αποτελέσματα. Στο αγώνισμα 6 χλμ σπρίντ κατέλαβε την 78η θέση ενώ στο αγώνισμα της ατομικής χρονομέτρησης 10 χλμ κατέλαβε την 77η θέση.

Για το Σαράγεβο αναχώρησε η ελληνική αποστολή που πήρε μέρος στο Χειμερινό Ολυμπιακό Φεστιβάλ Ευρωπαϊκής Νεότητας το οποίο άρχισε το Σάββατο 9 Φεβρουαρίου και διήρκησε ως και τις 16 Φεβρουαρίου.

Αρχηγός αποστολής είναι το μέλος της ΕΟΕ Βασίλης Κατσώρας και την ομάδα αποτελούν 11 αγόρια και κορίτσια τα οποία είναι: Χρήστος Μαρμαρέλλης, Αθανάσιος Τσιτσέλης, Αθανάσιος Δημήτριος Λουκάς, Φαίδρα Μανιουδάκη, Μαρία Ελένη Τσιοβόλου (Αλπικό Σκι), Κωνσταντίνα Χαραλαμπίδου, Ελευθερία Στανίδου (Δίαθλο), Αθανάσιος Αθανασίου, Ελένη Ιωάννου (Δρόμοι Αντοχής), Δημήτρης Γραικός (Χιονοσανίδα) και Μαλαματένια Καραγιάννη (Καλλιτεχνικό πατινάζ).

Οι προπονητές που τους συνοδεύουν είναι οι: Ευάγγελος Πρώιος (Αλπικό Σκι), Κυριάκος Ξάνθης (Δίαθλο), Αλέξανδρος Μπόσκος (Δρόμοι Αντοχής), Φώτιος Δασκαλόπουλος (Χιονοσανίδα), Ιωάννα Κοντογεωργακοπούλου (Καλλιτεχνικό Πατινάζ). Στο Σαράγιεβο θα ταξιδέψει επίσης ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής κος Σπύρος Καπράλος.

Η χώρα μας όπως πάντα παρέλασε πρώτη με σημαιοφόρο την Αθλήτρια του Αλπικού Σκι Μαρία Ελένη Τσιοβόλου. H Τελετή έναρξης θα πραγματοποιηθεί 10.2.2019.

Άριστα αποτελέσματα πέτυχε και η αθλήτρια του Συλλόγου Μπέλλη Μαρία που κληθηκε από την ΕΟΧΑ στον αγώνα του Βαλκανικού Κυπέλλου που πραγματοποιήθηκε στο γειτονικό ΜΑΥΡΟΒΟ. Λόγω των κακών καιρικών συνθηκών πραγματοποιήθηκε ένα από τα δύο προγραμματισμένα αγωνίσματα. Η Μαρία Μπέλλη κατέλαβε την δεύτερη θέση βελτιώνοντας την διαφορά της από την πρώτη σε σχέση με τον προηγούμενο αγώνα του Βαλκανικού Κυπέλλου.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα στα επίσημα site της FIS και EYOF

https://www.fis-ski.com/DB/general/event-details.html?sectorcode=CC&eventid=43367&seasoncode=2019

https://eyof2019.net/en/event.php?id=14&name=2

Eox.gr/

Θερμά συγχαρητήρια από το Δ.Σ. του ΣΟΧ Στις αθλήτριες και στην προπονήτρια Παπακωσμά Β. Και ευχόμαστε καλή συνέχεια για την υπόλοιπη αγωνιστική περίοδο!

Για το Δ.Σ.
Υπεύθυνος τύπου
ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ