- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Σημαντικές οι ελλείψεις προσωπικού στους ΟΤΑ – Τι συζητήθηκε στη γενική συνέλευση του συλλόγου δημοτικών υπαλλήλων Φλώρινας – Αμυνταίου (video, pics)

Μια σειρά ζητημάτων που απασχολούν τους δημοτικούς υπαλλήλους συζητήθηκαν χθες, στη διάρκεια της γενικής συνέλευσης του Συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων Φλώρινας και Αμυνταίου.

Η Ειδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, η διεκδίκηση αναδρομικής καταβολής και η επαναφορά 13ου και 14ου μισθού, η ένταξη του προσωπικού του προγράμματος Βοήθεια στο σπίτι στους ΟΤΑ και η μη κατάργηση Β.Α.Ε και περικοπής επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, από τα πιο σημαντικά θέματα που αναπτύχθηκαν.

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο πρόεδρος της ΠΟΕ – ΟΤΑ, Νικόλαος Τράκας, ο οποίος επισήμανε πως βασικό μέλημα είναι η κάλυψη των ελλείψεων του προσωπικού που φτάνει στο 40%, αλλά και η τακτοποίηση των 8.600 συμβασιούχων στους ΟΤΑ.

Κύριο θέμα της συνέλευσης ήταν η τροποποίηση του καταστατικού του Συλλόγου, όπου μεταξύ άλλων αποφασίστηκε η ένταξη των συμβασιούχων, αλλά και των υπαλλήλων του δήμου Πρεσπών.

Τις εργασίες της συνέλευσης χαιρέτησε ο δήμαρχος Φλώρινας, Γιάννης Βοσκόπουλος. Το συντονισμό της συζήτησης είχε η γραμματέας του Συλλόγου Ευδοξία Γεωργιάδου, ενώ τοποθέτηση έκανε και ο πρόεδρος του συλλόγου Αβραάμ Θεοδωρίδης.