- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Σύμβαση συνεργασίας μεταξύ Περιφέρειας και ΚΕΠΑ ΑΝΕΜ – Παρουσίαση προγραμμάτων για επιχειρηματίες (video, pics)

Στην υπογραφή Επιχειρησιακής Συμφωνίας, με την οποία ολοκληρώνεται η διαδικασία επιλογής του Ενδιάμεσου Φορέα Διαχείρισης των δράσεων στήριξης του Επιχειρησιακού Προγράμματος της Δυτικής Μακεδονίας, προχώρησαν ο Περιφερειάρχης Θόδωρος Καρυπίδης και ο πρόεδρος του ΕΦΕΠΑΕ και του ΚΕΠΑ ΑΝΕΜ Θωμάς Φωκίων Αλγιανάκογλου.

Η Συμφωνία αφορά στη διαχείριση από τον ΕΦΕΠΑΕ των δράσεων στήριξης των επιχειρήσεων, συνολικού προϋπολογισμού 24,2 εκ €, με έμφαση στους τομείς της έξυπνης εξειδίκευσης, στις δράσεις ενίσχυσης της εξαγωγικής δραστηριότητας των ΜΜΕ, στη βελτίωση των δεξιοτήτων και των επαγγελματικών προσόντων των εργαζομένων στις επιχειρήσεις, αλλά και στην ενίσχυση της κοινωνικής οικονομίας.

Νωρίτερα, συνεδρίασαν στη Φλώρινα το Περιφερειακό Επιμελητηριακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας και το Διοικητικό Συμβούλιο του ΚΕΠΑ – ΑΝΕΜ.

Αμέσως μετά την υπογραφή της σύμβασης και παρουσία πολλών επιχειρηματιών της Φλώρινας. πραγματοποιήθηκε εκδήλωση παρουσίασης των δράσεων του ΕΠΑΝΕΚ «Εργαλειοθήκη ανταγωνιστικότητας μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων» και «Εργαλειοθήκη επιχειρηματικότητας: Εμπόριο – Εστίαση – Εκπαίδευση».