- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Δόθηκε, επιτέλους, λύση στην πληρωμή των δεδουλευμένων των καθαριστών και καθαριστριών των δημόσιων σχολείων

Λύση στο πρόβλημα που αντιμετώπιζαν 9.500 καθαριστές και καθαρίστριες δημόσιων σχολείων πανελλαδικά, σχετικά με το θέμα της πληρωμής τους, δόθηκε τις τελευταίες ημέρες με την εξόφληση των δεδουλευμένων.

Σημαντική ήταν η συμβολή, στο θέμα αυτό, του Σωματείου Καθαριστριών και Καθαριστών νομού Φλώρινας και της προέδρου του, η οποία το έθεσε προς τον υπουργό Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου, κατά την επίσκεψη του τελευταίου στη Φλώρινα.

Στη συνάντηση που είχε μαζί του η πρόεδρος έκανε λόγο για εργασιακή ομηρία των συναδέλφων της και ζήτησε την άμεση διευθέτηση των προβλημάτων του κλάδου, όπως και έγινε αρχής γενομένης από αυτό της πληρωμής τους.

Κοντά στην προσπάθεια των συμβασιούχων καθαριστών και καθαριστριών της Φλώρινας βρέθηκε από την πρώτη στιγμή και ο Γιώργος Κερτσάνης, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με το συνδυασμό «Φλώρινα, τόπος ζωής μας», ο οποίος στήριξε με κάθε τρόπο τον αγώνα τους και εξακολουθεί να είναι κοντά τους μέχρι την οριστική επίλυση όλων των θεμάτων. Άλλωστε, ο κ. Κερτσάνης συναντήθηκε και αυτός με τον υπουργό Παιδείας, όταν επισκέφτηκε την περιοχή μας, και είχε καθοριστική συμβολή στο να εισακουστούν τα προβλήματα και να πάρουν το δρόμο της επίλυσης.