- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Έλληνας γίνεσαι, δε γεννιέσαι

Του Γιώργου Τριανταφύλλου

Πλησιάζει η επέτειος της 25ης Μαρτίου, oεορτασμός της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 για την ανεξαρτησία από την Οθωμανική Αυτοκρατορία. Τυχαία διάβασα κάποια σχόλια ανθρώπων σχετικά με το εάν δικαιούνται άτομα που δεν κατάγονται από την Ελλάδα να κρατήσουν την Ελληνική Σημαία.

Ως γνωστόν για όλους εμάς τους ανθρώπους, οι οποίοι έχουμε περάσει από το Σχολείο, Τη Σημαία και το απουσιολόγιο τα παίρνει πάντα ο Άριστος.Ο Άριστος , δηλαδή αυτός που βαθμολογείται για την συμπεριφορά του, τη συνέπεια του και τις επιδόσεις του.

Μου κάνει ιδιαίτερη εντύπωση που μας πιάνει ο πατριωτισμός μας σε τέτοια θέματα και όχι στα λάθη της νοοτροπίας μας, τα οποία αυτά μας φέραν εδώ που βρισκόμαστε σήμερα, πρέπει πρώτα να βρούμε τα θέματα μας σαν έθνος και μετά να τα βάλουμε με τις ομάδες ατόμων τα οποία προέρχονται από άλλες χώρες.

Όταν το παιδάκι το οποίο κατάγεται από την Αλβανία, γεννήθηκε στην Ελλάδα , ζεί και αναπνέει με τον Ελληνικό αέρα, πηγαίνει σχολείο στην Ελλάδα και μιλάει Ελληνικά παίρνει άριστα σε σχέση με τα υπόλοιπα παιδιά , τι θα του πούμε ; δεν είσαι άριστος γιατί οι γονείς σου δεν είναι από την Ελλάδα;

Από τη στιγμή που ο Άνθρωπος νιώθει Έλληνας έχει τα ίδια δικαιώματα με εμάς, και στη τελική ο κάθε άνθρωπος ο οποίος θεωρείται Έλληνας έχει πολλές πιθανότητες να έχει ρίζες από κάποια άλλη χώρα η και περισσότερες, για αυτό Ελπίζω να γίνει αντιληπτό ότι οι ταμπέλες και οι διαχωρισμοί μεταξύ μας, μας πηγαίνουν όχι μπροστά αλλά πίσω.

Τις Εθνικές Εορτές πρέπει να τις Εορτάζουμε με Ενότητα και όχι με διχόνοιες.