- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Ημερίδα για τις πανελλαδικές εξετάσεις των Μαθηματικών Γ’ τάξης ΓΕΛ

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία της κα Μπαλανίδου Ζαφείρας, Συντονίστριας Εκπαιδευτικού Έργου κλάδου ΠΕ03 του  ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Δυτικής Μακεδονίας και του Παραρτήματος Φλώρινας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας. Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο κ. Γιάννης Θωμαΐδης, Δρ. Μαθηματικών, Αντιπρόεδρο του Παραρτήματος της Ε.Μ.Ε. Κεντρικής Μακεδονίας και τ. Σχολικό Σύμβουλο.

Χρόνος και Τόπος διεξαγωγής: Τετάρτη, 13 Μαρτίου από 9:30 μέχρι 14:00, στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του Δήμου Φλώρινας.

Το παράρτημα Φλώρινας ευχαριστεί θερμά για την συνεργασία την Διεύθυνση Β/θμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας ,την Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας και την ΕΛΜΕ Φλώρινας.

Το πλαίσιο της ημερίδας περιλαμβάνει τα εξής μέρη:

1ο μέρος: Περιγραφή του θεσμικού πλαισίου και των διαδικασιών με τις οποίες γίνεται η επιλογή των θεμάτων από την Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων καθώς και η αξιολόγηση των γραπτών στα Βαθμολογικά Κέντρα.

2ο μέρος: Ανάλυση ορισμένων χαρακτηριστικών θεμάτων των πανελλαδικών εξετάσεων της τελευταίας τριετίας, η σχέση τους με το σχολικό βιβλίο, η μοριοδότηση των λύσεων από τους συντονιστές της βαθμολόγησης, οι επιδόσεις των υποψηφίων και τα κυριότερα λάθη που έχουν καταγραφεί.

3ο μέρος: Μια μαθηματική και διδακτική ανάλυση ορισμένων βασικών θεωρημάτων του Διαφορικού και Ολοκληρωτικού Λογισμού που διδάσκεται στην Γ΄ Λυκείου.