- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Πανελλήνιοι και διεθνείς αγώνες αλπικού σκι στο Χιονοδρομικό Κέντρο Βίγλας Πισοδερίου

Ο ΣΟΧ Φλώρινας, πραγματοποίησε από τις 16 μέχρι και τις 25 Φεβρουαρίου, στα πλαίσια του Ελληνικού Πρωταθλήματος Αλπικού, το σύνολο των Πανελληνίων αγώνων για όλα τα αγωνίσματα και αγωνιστικές κατηγορίες (ΑΕΓΝ, Π2-Κ2 και Π1-Κ1). Τρεις από τις ημέρες αποτέλεσαν και διεθνή αγώνα FIS, ενώ για πρώτη φορά στην Ελλάδα διοργανώθηκαν αγώνες αλπικού τις απογευματινές-βραδινές ώρες με την βοήθεια τεχνητού φωτισμού. Πρόκειται για την μεγαλύτερη σε διάρκεια, διοργάνωση Χιονοδρομίας που έχει πραγματοποιηθεί στην χώρα μέχρι σήμερα. Επίσης το Σάββατο 23/3 ο Σ.Ο.Χ. Φλώρινας φιλοξένησε για μια ακόμα χρονιά την Ετήσια Γενική Συνέλευση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Χειμερινών Αθλημάτων.

Οι αγώνες πραγματοποιήθηκαν στο Χιονοδρομικό Κέντρο Βίγλας Πισοδερίου και σε συνεργασία με τις τουριστικές επιχειρήσεις Τόττης Δημήτριος Ο.Ε. που συνέδραμαν τα μέγιστα στην διοργάνωση. Για την πραγματοποίηση των αγώνων δραστηριοποιήθηκαν περισσότερα από σαράντα στελέχη και μέλη του ΣΟΧ αλλά και ακόμα περισσότεροι υποψήφιοι προπονητές της Σχολής Χιονοδρομίας της ΓΓΑ στα πλαίσια της απαιτούμενης προϋπηρεσίας. Οι αγώνες πραγματοποιήθηκαν στις πίστες Αφροδίτη (Περιφερειακή) για τα αγωνίσματα της Τεχνικής και Γιγαντιαίας Τεχνικής Κατάβασης και Ήρα (Κεντρική) για τα αγωνίσματα του ατομικού και ομαδικού παράλληλου. Μάλιστα η ανανέωση της εγκατάστασης φωτισμού (~90 lumen/m2) άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις και είναι υπό σκέψη η διοργάνωση νυχτερινού σλάλομ στα πλαίσια του πρωταθλήματος της επόμενης χρονιάς.

Στους αγώνες συμμετείχαν καθημερινά και ανάλογα με το κάθε αγώνισμα από 70 μέχρι 100 αθλητές από 21 σωματεία της Ελλάδας.Ο καλός καιρός, η ηλιοφάνεια και η καλή προετοιμασία της πίστας, ήταν ο μεγαλύτερος σύμμαχος για την επιτυχία της διοργάνωσης που θα μείνει σε όλους αξέχαστη και απέσπασε τα καλύτερα σχόλια από τον Σλοβένο Τεχνικό Εκπρόσωπο της Διεθνούς Συνάντησης.

Από την άλλη μεριά, για λόγους ασφαλείας και λόγο της υψηλής θερμοκρασίας κρίθηκε σκόπιμο να μην πραγματοποιηθεί στις 20/3 το αγώνισματου Αλπικού Σύνθετου Υπεργιγαντιαίας (ACSG) – των Πανελληνίων και Διεθνών Αγώνων το οποίο και αντικαταστάθηκε έγκαιρα από ένα αγώνισμα Γιγαντιαίας Τεχνικής Κατάβασης FIS.Επίσης μετά από κοινή απόφαση των Συλλόγων και της Ε.Ο.Χ.Α. μετατέθηκε ένα από τα απογευματινά αγωνίσματα του παιδικού πρωταθλήματος (ατομικό παράλληλο) για τις 26/3 το οποίο πραγματοποιήθηκε και αυτό με απόλυτη επιτυχία με διοργανωτή σωματείο τον Αλπικό Σύλλογο Βορείου Ελλάδος.

Το Δ.Σ. του Σ.Ο.Χ. Φλώρινας ευχαριστεί από καρδιάς τους φίλους, τα μέλη και τα στελέχη του συλλόγου που στήριξαν τον αγώνα με κάθε τρόπο, την εταιρία Αναψυκτικών Φλώρινας Δινάκης, τα Super Market Total, την εταιρία ειδών διατροφής Tottis για τις χορηγίες τους στον αγώνα και τον διαχειριστή και το προσωπικό του Χιονοδρομικού Κέντρου – Τουριστικές Επιχειρήσεις Τόττης Δημήτριος Ο.Ε. για την ΑΜΕΡΙΣΤΗ υποστήριξη της διοργάνωσης.