- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Συμμετοχή της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας σε διεθνείς τουριστικές εκθέσεις (pics)

Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας συμμετείχε σε δύο πολύ σημαντικές παγκόσμιες εκθέσεις τουρισμού, στην “FIETS EN WANDELBEURS” που πραγματοποιήθηκε στην Ουτρέχτη από τις 01 έως 03 Μαρτίου και στην «ITB 2019» που πραγματοποιήθηκε στο Βερολίνο από 06 έως 10 Μαρτίου.

Στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος τουριστικής προβολής της για το 2019, η Περιφέρεια συμμετείχε με δικό της περίπτερο εντός των εθνικών περιπτέρων του ΕΟΤ, μαζί με άλλες Περιφέρειες, φορείς και επιχειρηματίες του ελληνικού τουρισμού.

Η παρουσία της Δυτικής Μακεδονίας στα περίπτερα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της εθνικής εκστρατείας προώθησης νέων ελληνικών προορισμών και νέων θεματικών προϊόντων στις διεθνείς αγορές.

Την Περιφέρεια εκπροσώπησε στις διεθνείς εκθέσεις της Ουτρέχτης και του Βερολίνου ο Περιφερειακός Σύμβουλος και πρώην Αντιπεριφερειάρχης κ. Παναγιώτης Κώττας, ενώ στην αποστολή συμμετείχαν υπηρεσιακά στελέχη και επιχειρηματίες της περιοχής.

Μέσα σ’ ένα διεθνές ανταγωνιστικό περιβάλλον, η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας δίνει μεγάλη βαρύτητα στο τουριστικό προϊόν της περιοχής στηρίζοντάς το ώστε να αναπτυχθεί  και να εξελιχθεί σε σημαντικό πυλώνα οικονομικής ανάπτυξης.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, σε συνεργασία με τα Γραφεία ΕΟΤ Κάτω χωρών και Γερμανίας, τα μέλη της αποστολής πραγματοποίησαν πλήθος συναντήσεων με επαγγελματίες της τουριστικής αγοράς και διαμορφωτές της κοινής γνώμης από ολόκληρη την Ευρώπη, προβάλλοντας τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα των επιμέρους προορισμών της. Παράλληλα ενημέρωσαν τους πολυάριθμους επισκέπτες των εκθέσεων για τον τουριστικό προορισμό “Δυτική Μακεδονία”.