- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Συνάντηση του δημάρχου Αμυνταίου με τον υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων

Συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Κώστα Γαβρόγλου πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Αμυνταίου κ. Κωνσταντίνος Θεοδωρίδης το Σάββατο 02 Μαρτίου 2019 στο Δημαρχείο Αμυνταίου,  παρουσία του Βουλευτού της Π.Ε. Φλώρινας κ. Κώστα Σέλτσα, του Γενικού Γραμματέα Ν. Ε.ΣΥΡΙΖΑ Φλώρινας κ. Παύλου Γεωργίου και της Προέδρου της Πρωτοβάθμιας Ενιαίας Σχολικής  Επιτροπής Δήμου Αμυνταίου κ. Μαρίας Αντωνιάδου.

Τα θέματα που έθεσε προς συζήτηση ο Δήμαρχος Αμυνταίου είναι η κατασκευή του Μουσικού Σχολείου Αμυνταίου, η μετατροπή της Βιβλιοθήκης Αμυνταίου σε Δημόσια, το ενδεχόμενο δημιουργίας τμημάτων Οινολογίας και Αμπελουργίας στο Αμύνταιο, αλλά και προβλήματα που απασχολούν την εκπαιδευτική και μαθητική κοινότητα.Πιο συγκεκριμένα για το Μουσικό σχολείο ο κ. Θεοδωρίδης  τόνισε ότι ήδη έχει κατατεθεί πρόταση στον ΦΙΛΟΔΗΜΟ και ζήτησε την υποστήριξη του Υπουργείου Παιδείας στην όλη προσπάθεια. Για το ζήτημα της Βιβλιοθήκης, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ότι η μετατροπή της σε Δημόσια παρόλο που είναι μια χρονοβόρα γραφειοκρατική διαδικασία έχει τεθεί ως προτεραιότητα. Σχετικά με τη δημιουργία διετών Προγραμμάτων εκπαίδευσης και τμημάτων Οινολογίας- Αμπελουργίας, ο Δήμαρχος Αμυνταίου υπογράμμισε την αναγκαιότητα ίδρυσής στους στο Αμύνταιο, έναν τόπο που φημίζεται για τα ιδιαίτερα αμπελουργικά του χαρακτηριστικά αλλά και την παραγωγή υψηλής ποιότητας κρασιού από τα οινοποιεία της περιοχής.

Ακόμα, συζητήθηκε το θέμα της  θέρμανσης  των σχολείων του Δήμουκαι ο Δήμαρχος ενημέρωσε τον Υπουργό για την ενεργειακή αναβάθμιση και την αλλαγή των κουφωμάτων που πραγματοποιήθηκε με σκοπό την εξοικονόμηση ενέργειας μέσω της εκμετάλλευσης του Προγράμματος Δημοσίων επενδύσεων, ενώ ζήτησε την αύξηση του ποσού της επιχορήγησης για τα σχολεία με τα οποία δεν είναι συνδεδεμένα με την Τηλεθέρμανση. Ο Υπουργός ενημερώθηκε επίσης για τη λειτουργία των  Σχολικών Βιβλιοθηκών  αναφέροντας ότι άμεσα θα αποσταλεί βιβλιακό υλικό για τον εμπλουτισμό τους.

Μεταξύ άλλων ο Υπουργός τόνισε ότι ο Δήμος Αμυνταίου αποτελεί υπόδειγμα Δήμου ως προς την άρτια οργάνωση, την εικόνα που εμφανίζει συνολικά ο Δήμος αλλά και το υψηλό επίπεδο της παρεχόμενης εκπαίδευσης στις σχολικές μονάδες.

Από το Γραφείο Δημάρχου