- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Τους πρώτους 28 υποψήφιους του συνδυασμού του για το δήμο Φλώρινας ανακοίνωσε ο Βασίλης Γιαννάκης (video, pics)

Τους πρώτους 28 υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους του συνδυασμού του «Φλώρινα, τόπος ζωής μας» ανακοίνωσε ο υποψήφιος δήμαρχος Φλώρινας, Βασίλης Γιαννάκης, παράλληλα με την παρουσίαση των αρχών και των προγραμματικών θέσεων του συνδυασμού.

Στην ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα της Ταράτσας του ξενοδοχείου «Λύγκος» ο κ. Γιαννάκης έδωσε έμφαση σε πέντε βασικούς άξονες του προεκλογικού του προγράμματος, τονίζοντας παράλληλα πως «η συμμετοχή μου στις δημοτικές εκλογές της 26ης Μαΐου του 2019, ξεπερνά κομματικές, ιδεολογικές και προσωπικές φιλοδοξίες και έχει ως σκοπό να υπηρετήσει τα συμφέροντα του συνόλου των δημοτών, τα οποία και θα στηρίξω με καθαρό και νηφάλιο λόγο, με εντιμότητα και αξιοπρέπεια».

Οι πρώτοι 28 υποψήφιοι:

  1. Βασιλείου Κώστας, Λογιστής
  2. Γιαλαμά Μυρτώ, Ιδιωτική Υπάλληλος
  3. Γρηγοριάδης Νικόλαος, Συνταξιούχος Καθηγητής Μαθηματικών
  4. Γώγος Κυριάκος, Ελεύθερος Επαγγελματίας
  5. Δούμτσης Νικόλαος, Αυτοκινητιστής
  6. Ηλιάδης Δημήτριος, Συνταξιούχος Τραπεζικός
  7. Καποδίστριας Γεώργιος, Διασώστης Πλήρωμα Ασθενοφόρου. Ε.Κ.Α.Β.
  8. Καραμήτσος Αναστάσιος, Επιχειρηματίας
  9. Κωνσταντινίδης Νικόλαος, Αρχιτέκτων Μηχανικός-Πολιτικός Μηχανικός
  10. Μαβίδης Παναγιώτης, Υπάλληλος Λιγνιτικής Μελίτης
  11. Μαραγγός Κωνσταντίνος, Εκπαιδευτικός Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης
  12. Ματαμαδιώτου Φανή, Άνεργη
  13. Μούλελης Ηλίας, Καθηγητής Φυσικής Αγωγής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
  14. Μπίσιος Τραϊανός, Υπάλληλος Λιγνιτικής Μελίτης
  15. Νώτας Παναγιώτης, Συνταξιούχος Δάσκαλος
  16. Παπαδοπούλου Αθηνά, Επιχειρηματίας
  17. Πατσούρη Κωνσταντίνα, Εκπαιδεύτρια οδηγών
  18. Πέδιας Χρήστος, Υπάλληλος Διεύθυνσης Δασών
  19. Ρεπάτσης Νικόλαος, Στρατιωτικός
  20. Ρωμανίδου Ευθυμία, Απόφοιτος Νοσηλευτικής
  21. Σακαλή Δέσποινα, Δασκάλα Ειδικής Αγωγής
  22. Σακουλέβας Κωνσταντίνος, Αγρότης
  23. Σίκος Νικήτας, Αστυνομικός
  24. Σταύρου Λιθοξοϊδου Αικατερίνη, Λογίστρια
  25. Στεργίου Σουζάνα, Λογίστρια
  26. Τοπάλτσης Μιχαήλ, Ελεύθερος Επαγγελματίας
  27. Φουδούλη – Τζώτζη Σοφία, Ιδιωτικός Υπάλληλος, Πτυχιούχος της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας
  28. Χατζητιμοθέου Βασίλειος, Δικηγόρος

Αναλυτικά η ομιλία του κ. Γιαννάκη:

Σας ευχαριστώ πολύ για τη δυναμική σας παρουσία στη σημερινή μας εκδήλωση.

Σας ευχαριστώ γιατί αψηφήσατε τα προσωπικά σας ενδιαφέροντα, ενασχολήσεις και προβλήματα και δώσατε το παρόν στο σημερινό μου κάλεσμα.

Η παρουσία τόσων πολλών καλών φίλων στο κάλεσμα αυτό μου δίνει δύναμη και κουράγιο να συνεχίσω τον αγώνα μέχρι την τελική νίκη, στέλνοντας ταυτόχρονα ηχηρό και ξεκάθαρο μήνυμα ότι οι πολίτες της Φλώρινας είναι ενεργοί πολίτες, πολίτες που νοιάζονται για τον δήμο τους, πολίτες που απαιτούν να δουν τον δήμο τους και τη ζωή τους να γίνεται καλύτερη.

Με τη δική σας ψήφο εμπιστοσύνης, θα ξεκινήσουμε να εφαρμόζουμε ένα νέο μοντέλο διοίκησης στον δήμο, το οποίο στηρίζεται σε δημοκρατικές αρχές, αξίες και διαφάνεια.

Η Δυτική Μακεδονία, ο δήμος Φλώρινας, βιώνει μια βαθειά κρίση. Η αποδόμηση του παραγωγικού ιστού και η υψηλή ανεργία, η μετανάστευση πληθυσμού και η διαρροή επιστημονικού δυναμικού στο εξωτερικό, η εξασθένιση των κοινωνικών δομών και η περιβαλλοντική υποβάθμιση μα κυρίως η αγάπη μου για τον τόπο όπου ζω, εργάζομαι και μεγαλώνω τα παιδιά μου είναι σημαντικοί λόγοι για να πάρω την απόφαση να κατέβω ως υποψήφιος δήμαρχος.

Οι προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές μας φέρνουν μπροστά στην μεγάλη πρόκληση να επιλέξουμε το δήμο που θέλουμε.

Θέλουμε μια Φλώρινα της ανεργίας ή έναν δήμο ποιοτικών και βιώσιμων θέσεων εργασίας;

Θέλουμε μια Φλώρινα της περιβαλλοντικής υποβάθμισης και της ενεργειακής φτώχειας ή έναν δήμο αειφόρο και θερμικά θωρακισμένο;

Θέλουμε μια Φλώρινα μικροπολιτικών και τοπικιστικών διευθετήσεων ή έναν δήμο με ενιαία συνείδηση και κοινό βηματισμό;

Θέλουμε έργα-βιτρίνα ή έργα ανάπτυξης, ενταγμένα σε μια ολιστική φιλοσοφία;

Θέλουμε ρεαλιστική διεκδίκηση σε κεντρικό επίπεδο ή φωτογραφίες με υπουργούς και ανούσιες επιστολές;

Θέλουμε έναν δήμο δέσμιο σε οικονομικά συμφέροντα ή ένα δήμο ελεύθερο και απαλλαγμένο από βαρίδια και εξαρτήσεις;

Για να υλοποιήσουμε, όμως, αυτά «τα θέλω μας» χρειάζεται αγώνας.

Αγώνας για ένα σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης.

Αγώνας για να αποτινάξουμε την μιζέρια.

Αγώνας για να εκφράσουμε τους κοινωνικά, οικονομικά και πολιτικά αποκλεισμένους.

Αγώνας για να συνθέσουμε ιδέες και ανησυχίες σε ένα κοινό όραμα και κοινές αξίες.

Αγώνας για να γίνει ο Δήμος μας ένας ευρωπαϊκός Δήμος.

Φίλες και φίλοι,

Αγαπητές συμπολίτισσες, αγαπητοί συμπολίτες

Η συμμετοχή μου στις δημοτικές εκλογές της 26ης Μαίου του 2019, ξεπερνά κομματικές, ιδεολογικές και προσωπικές φιλοδοξίες και έχει ως σκοπό να υπηρετήσει τα συμφέροντα του συνόλου των δημοτών, τα οποία και θα στηρίξω με καθαρό και νηφάλιο λόγο, με εντιμότητα και αξιοπρέπεια.

Πιστεύω πως η ενασχόληση με τα αυτοδιοικητικά είναι προσφορά και υποχρέωση όλων, στο βαθμό που αναλογεί στον καθένα, και πως οφείλουμε να παραδώσουμε στη νέα γενιά ένα φιλικότερο, ελκυστικότερο και ανθρώπινο δήμο. Τα παιδιά μας φεύγουν. Η πόλη και τα χωριά μας μαραζώνουν. Οφείλουμε να αντισταθούμε, προχωρώντας μπροστά με σχεδιασμό και πρόγραμμα.

Η καρέκλα του δημάρχου για μένα δεν είναι αυτοσκοπός, είναι υπέρτατη τιμή, είναι απόφαση ζωής. Για αυτό είναι και μεγάλη η πρόκληση.

Προτεραιότητά μας είναι η αναγέννηση του δήμου. Θέλω να ξέρουν και να νιώσουν οι συνδημότες μου, όλοι εσείς, ότι θα υπάρξει μια νέα τοπική αρχή, ένας νέος δήμαρχος που θα διεκδικεί και θα κερδίζει για τον δήμο μας. Ένας νέος δήμαρχος μακριά από πρακτικές του παρελθόντος, που θα πάει την πόλη και τα χωριά μας μπροστά. Δήμαρχος συναινετικός, προσιτός, που θα συνεργάζεται με όλους τους δημότες, τις δημοτικές παρατάξεις στο δημοτικό συμβούλιο, τις πολιτικές δυνάμεις καθώς και με όλους τους Φορείς και τις Οργανώσεις, με μοναδικό γνώμονα το συμφέρον του δήμου.

Ο δήμαρχος είναι δήμαρχος όλων, είναι παντού και πάντα. Δεν είναι μόνο υπεύθυνος για όλα, αλλά και υπόλογος. Δεν μπορεί να κρύβεται πίσω από το γραφείο του, δεν μπορεί να κλείνει τα μάτια και τα αυτιά του στην πραγματικότητα. Ο δήμαρχος μπορεί να κάνει δουλειά, μπορεί να αλλάξει τις ζωές των ανθρώπων γύρω του προς το καλύτερο.

Στην αυτοδιοίκηση δεν πρέπει να είμαστε σκαντζόχοιροι. Η κοινωνία μας, με τα προβλήματά της, είναι μπροστά από την πολιτική. Απαιτεί υπερβάσεις, απαιτεί σύνθεση και συνεννόηση, απαιτεί συναίνεση και συνέργειες.

Άλλωστε οι λακκούβες, τα σκουπίδια, οι λάμπες δεν έχουν χρώμα, δεν έχουν ιδεολογία.

Είναι ανάγκη να χτίσουμε ένα νέο πολιτικό πολιτισμό. Να ξεπεράσουμε τις όποιες διαφορές, τις όποιες διαφωνίες μας.

Αυτό είναι το σπουδαίο και για αυτό ένας αυτοδιοικητικός συνδυασμός πρέπει και είναι μια ομάδα εργατικών, ικανών, άξιων και έντιμων ανθρώπων που νοιάζονται και πονούν τον δήμο πάνω από κόμματα και ιδεολογίες.

Όπως δεν πειραματιζόμαστε, όταν πρόκειται για ένα προσωπικό ή οικογενειακό θέμα, έτσι δεν πρέπει να κάνουμε πειράματα στην τοπική μας κοινωνία.

Φίλες και φίλοι,

Αγαπητές συμπολίτισσες, αγαπητοί συμπολίτες,

Η έμπνευσή μας είναι το σήμερα και το αύριο των παιδιών μας.

Σκοπός της Δημοτικής Κίνησης «ΦΛΩΡΙΝΑ, ΤΟΠΟΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ», είναι η δημιουργία πολυποίκιλων δράσεων που θα απορρέουν από ένα συνεκτικό σχέδιο και θα εμπνέονται από ένα κοινό όραμα.

Ο δήμος, για εμάς, δεν είναι μια γενική και αφηρημένη έννοια. Είναι οι άνθρωποί του. Όσοι ζουν, όσοι εργάζονται, όσοι τον επισκέπτονται.

Το όραμά μας ξεδιπλώνεται μέσα από το τρίπτυχο: 1) δήμος ανθρώπινος και λειτουργικός για τους δημότες του, 2) δήμος φιλόξενος για τους ντόπιους και ξένους επισκέπτες του 3) δήμος ελκυστικός στους επενδυτές και την επιχειρηματικότητα.

Θέλουμε να αναδείξουμε το φυσικό μας περιβάλλον, την προνομιακή θέση του δήμου μας κι όλα αυτά που τον κάνουν μοναδικό.

Να φτιάξουμε έναν δήμο όμορφο, πράσινο και καθαρό.

Να αναδείξουμε την ιστορία και τον πολιτισμό μας.

Να δώσουμε σημασία ξανά στην παιδεία και τον αθλητισμό.

Να διεκδικήσουμε συνετές, αειφόρες, και βιώσιμες επενδύσεις που θα δίνουν επιλογές στους δημότες και τους επισκέπτες μας.

Να προσελκύσουμε υψηλού επιπέδου εναλλακτικές μορφές τουρισμού (χειμερινό, αθλητικό, θρησκευτικό, κυνηγητικό, συνεδριακό).

Να δημιουργήσουμε έναν δήμο τεχνολογικά ανεπτυγμένο και εξυπηρετικό, με πλήρη διαφάνεια στη λήψη αποφάσεων και σε κάθε οικονομική διαχείριση.

Να ζωντανέψουμε χωριά, γειτονιές, εμπορικές περιοχές.

Να προσφέρουμε ίσες ευκαιρίες σε όλους. Στα άτομα με ειδικές ανάγκες. Στην τρίτη ηλικία. Στους νέους μας. Στις γυναίκες. Στους μικρομεσαίους. Ευκαιρίες να ζήσουν, να συνδημιουργήσουν.

Να εμπνεύσουμε ξανά εμπιστοσύνη. Να διεκδικήσουμε δυναμικά την υλοποίηση έργων στοχεύοντας στην ανάπτυξη και στην ευημερία.

Συμπατριώτισσες, συμπατριώτες,

Δυστυχώς η ανάπτυξη έχει καταντήσει σύνθημα χωρίς νόημα. Θα πρέπει να την επανατοποθετήσουμε σε νέα βάση και να την στηρίξουμε στα πλεονεκτήματα και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της περιοχής μας.

Ανάπτυξη δεν σημαίνει μόνο μεγάλα αναπτυξιακά έργα όπως η τηλεθέρμανση, το φυσικό αέριο, η γεωθερμία, το οδικό δίκτυο. Ανάπτυξη για έναν δήμο είναι ο πολιτισμός, η παιδεία, ο αθλητισμός, η καθημερινότητα. Τα σχολεία που πηγαίνουν τα παιδιά μας, τα πεζοδρόμια στα οποία περπατούν οι μαμάδες με τα παιδάκια τους, ο φωτισμός, οι παιδικές χαρές, , οι πλατείες, όλα τα κομμάτια του παζλ που ονομάζεται δημόσιος χώρος. Κάθε έκφανση της ζωής των δημοτών μας.

Θα ασχοληθούμε με τα «μικρά» για να έχουμε τον χώρο και τον χρόνο να ευχαριστηθούμε τα «μεγάλα».

Η αξιοπρέπεια του κάθε δημότη αποτελεί προϋπόθεση για την αξιοπρέπεια της τοπικής κοινωνίας μας. Και αυτό δεν το διαπραγματευόμαστε.

Το πρόγραμμα μας θα είναι μια ολοκληρωμένη πρόταση οργανωτικής ανάπτυξης του Δήμου που θα οριστικοποιηθεί το επόμενο χρονικό διάστημα μέσα από τη συμμετοχικότητα και τον ανοιχτό κοινωνικό διάλογο που θα ξεκινήσουμε με όλους εσάς. Θα περιλαμβάνει έργα και δράσεις στην περιοχή παρέμβασης του δήμου μας, με σκοπό την ενδοδημοτική ισορροπία, την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων του.

Το πρόγραμμα θα καταρτιστεί με βασική επιδίωξη τη δημιουργία ενός μηχανισμού προγραμματισμού αλλά κυρίως παρακολούθησης και αξιολόγησης της εφαρμογής όλων των παρεμβάσεων και λειτουργιών του Δήμου.

Η σύνταξη του προγράμματος θα στηρίζεται στην αξιοποίηση της γεωγραφικής θέσης του δήμου και την μετατροπή του σε κέντρο εμπορίου και υπηρεσιών υψηλής αξίας, στην ανάδειξή του και την κατοχύρωσή του ως τουριστικού προορισμού, στην προσαρμογή της αγροτικής οικονομίας στα σύγχρονα δεδομένα, υπό το πρίσμα της προστασίας του περιβάλλοντος, της ενίσχυσης της κοινωνικής συνοχής και της δημιουργίας πλέγματος κοινωνικής προστασίας προς τα οικονομικά και κοινωνικά ασθενέστερα στρώματα των πολιτών.

 Θα περιλαμβάνει τους παρακάτω πέντε βασικούς πυλώνες:

1. Περιβάλλον και Ποιότητα Ζωής

Αναδεικνύουμε τα μεγάλα ζητήματα προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος, προωθούμε την ανακύκλωση, μειώνουμε τις ενεργειακές απαιτήσεις λειτουργίας του δήμου, προωθούμε την πράσινη ενέργεια.

Αντιμετωπίζουμε αποτελεσματικά τα προβλήματα της καθημερινής λειτουργίας της πόλης και των οικισμών του δήμου, με την προστασία και αναβάθμιση του αστικού και κοινωνικού περιβάλλοντος,

Φροντίζουμε για την ολοκλήρωση του έργου της τηλεθέρμανσης έχοντας το βλέμμα μας στην σύνδεση, μεταφορά και αξιοποίηση του Φυσικού αερίου.

Ρυθμίζουμε το κυκλοφοριακό πρόβλημα, συντηρούμε δρόμους, κτίρια, κοινόχρηστους χώρους, αντιμετωπίζουμε το θέμα των αδέσποτων ζώων συντροφιάς με ευαισθησία και αποτελεσματικότητα.

2. Κοινωνική πολιτική, πρόνοια, υγεία.

Θέτουμε ως προτεραιότητα τη διασφάλιση της κοινωνικής προστασίας και την καταπολέμηση της περιθωριοποίησης και του κοινωνικού αποκλεισμού.

Όλοι οι δημότες, ανεξαρτήτως ηλικίας, φύλου, οικογενειακής κατάστασης και καταγωγής, έχουν δικαίωμα στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Σήμερα η υγεία έγινε προϊόν, πολυτέλεια, προνόμιο. Είναι όμως δικαίωμα. Και ο Δήμος οφείλει να διασφαλίσει το δικαίωμα αυτό σε όλες τις οικογένειες του δήμου, παρέχοντας φάρμακα, ιατρούς, υπηρεσίες υγείας, στηρίζοντας, παράλληλα, και ενισχύοντας τη λειτουργία του νοσοκομείου μας.

Διασφαλίζουμε σε όλους τους οικονομικά αδύναμους κατοίκους του Δήμου μας τις βασικές τους ανάγκες, χωρίς γραφειοκρατία, χωρίς προσβλητικές διαδικασίες. Υπάρχουν αξιόλογες δομές, που δραστηριοποιούνται στον χώρο αυτό που θα στηριχθούν ανάλογα.

3. Τοπική Οικονομία και Απασχόληση

Αγωνιζόμαστε για τη διατήρηση του Δήμου μας ως ενεργειακού κέντρου της Ελλάδας, βασισμένου σε λιγνιτικές μονάδες αντιρρυπαντικής τεχνολογίας και κυρίως σε χωροταξικά σχεδιασμένες Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας. Πρωταγωνιστούμε στην μετάβαση της περιοχής μας στην μεταλιγνιτική περίοδο.

Στηρίζουμε και ενισχύουμε τα τοπικά προϊόντα, τις τοπικές επιχειρήσεις, την τοπική επιχειρηματικότητα και απασχόληση. Δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στον τοπικό παραγωγικό ιστό και τον εξωστρεφή τοπικό πρωτογενή τομέα, μέσα από την υποστήριξη της μεταποίησης τοπικών προϊόντων. Οι αγρότες, οι κτηνοτρόφοι και όλοι οι παραγωγοί πλούτου και προϊόντων πρέπει να ξαναβρούν την θέση που τους ταιριάζει και τους αξίζει.

Η υποστήριξη της επιχειρηματικότητας είναι η βασική προϋπόθεση για την ανάκαμψη της τοπικής οικονομίας.

Θέλουμε να κάνουμε την περιοχή μας κόμβο επιβατικών και εμπορευματικών συνδυασμένων μεταφορών.

Οι επιχειρηματίες χρειάζονται καθημερινά στην δουλειά τους συμμάχους, για να πάνε μπροστά, και όχι χειρόφρενα.

Και αν σήμερα το κράτος και η γραφειοκρατία είναι ένα μεγάλο χειρόφρενο, ο δήμος Φλώρινας θα γίνει ο μεγάλος σύμμαχος των επιχειρήσεων, των ανθρώπων που παράγουν, γιατί είναι λίγοι οι άνθρωποι που επενδύουν, που παράγουν, που δημιουργούν θέσεις εργασίας.

4. Βελτίωση της Διοικητικής Ικανότητας του Δήμου

Αναβαθμίζουμε τις σχέσεις δήμου-δημοτών, εξασφαλίζουμε ταχύτητα και ποιότητα στην εξυπηρέτηση του πολίτη από τις δημοτικές υπηρεσίες, κάνουμε τον δήμο μας έξυπνο δήμο.

5. Παιδεία, Πολιτισμός, Τουρισμός, Αθλητισμός

Αναδεικνύουμε την τοπική ταυτότητα της περιοχής μας προσελκύοντας και υλοποιώντας ένα πυκνό πρόγραμμα πολιτιστικών, κοινωνικών, αθλητικών εκδηλώσεων και συνεδρίων σε όλη τη διάρκεια του χρόνου. Καλλιεργούμε την τουριστική συνείδηση σε όλους τους κατοίκους, υποστηρίζουμε όλα τα αθλήματα που αναπτύσσονται στην Φλώρινα, με τη συστηματική συντήρηση των αθλητικών υποδομών και τη δημιουργία νέων.

Μέσα από την συνεργασία με τα πανεπιστημιακά τμήματα που αναπτύσσονται στην περιοχή μας υποστηρίζουμε τη νέα γενιά στην εκπαίδευση, στην εργασία, στην κοινωνική ζωή, και την ένταξή τους στις παραγωγικές και αναπτυξιακές διαδικασίες του τόπου μας.

Δίνουμε ιδιαίτερο βάρος στον επαγγελματικό προσανατολισμό και οργανώνουμε προγράμματα συνεχούς επιμόρφωσης ανέργων και νέων.

Επεξεργαζόμαστε και συγκροτούμε σε συνεργασία με τους ενεργούς νέους της πόλης μας προγράμματα υποστήριξης της νέας γενιάς και ανάλογη δομή στήριξης.

Επαναλειτουργούμε και αναβαθμίζουμε το συμβούλιο νεολαίας δίνοντάς του νέα πνοή και ενέργεια, υποστηρίζοντας παράλληλα την δημιουργία ενός μεγάλου και οργανωμένου δικτύου εθελοντών, το οποίο θα λειτουργεί συμβουλευτικά προς τον δήμο διατηρώντας πάντα τη δική του ανεξαρτησία.

Το πρόγραμμα αυτό με την ολοκλήρωση και διανομή του, στο προσεχές διάστημα, θα αποτελεί μια συμφωνία εμπιστοσύνης, μια συμφωνία που θα συνυπογράψουμε και θα αποτελεί τη βάση της σχέσης του δημότη με τον δήμο.

Φίλες και φίλοι,

Αγαπητές συμπολίτισσες, αγαπητοί συμπολίτες

Ναι, μπορούμε να ανταποκριθούμε στις μεγάλες απαιτήσεις της δύσκολης αυτής εποχής αλλά και όλων των δημοτών.

Θα βγούμε από τα γραφεία, Θα είμαστε δίπλα στον δημότη, δίπλα στο καθημερινό του πρόβλημα. Θα επικοινωνούμε μαζί του πρόσωπο με πρόσωπο κι όχι μόνο μέσα από τα μέσα ενημέρωσης. Αυτός ο τρόπος, άλλωστε, διασφαλίζει ότι το πρόγραμμά μας θα βρίσκεται σε καθημερινό έλεγχο και θα επιδέχεται συνεχή βελτίωση από την κοινωνία.

Οι δημοτικές εκλογές είναι τοπικές εκλογές, που αφορούν άμεσα την περιοχή μας και τα προβλήματά της. Στις εκλογές αυτές, μαζί με την πρόσκληση υποψηφιότητας νέων ανθρώπων, θα δοκιμασθεί και η τόλμη του εκλογικού σώματος, γιατί με τις επιλογές μας διαμορφώνουμε το παρόν και το μέλλον μας.

Έχουμε επιλέξει να κάνουμε έναν ήπιο προεκλογικό αγώνα με επιχειρήματα και προτάσεις. Δεν θα ασχοληθώ με τους άλλους συνδυασμούς με αρνητικό τρόπο, παρά μόνο με τις προτάσεις που θα καταθέσουν. Δεν έχω να χωρίσω τίποτα με τους άλλους υποψηφίους. Τους θεωρώ συναγωνιστές σε έναν κοινό αγώνα, σε έναν κοινό σκοπό, το καλό της περιοχής μας, και να είστε βέβαιοι ότι από μέρους μου η αυριανή μέρα θα μας βρει όλους μαζί.

Οι εκλογές του Μαΐου , βρίσκουν εσάς και τον συνδυασμό μας στην ίδια πλευρά του αγώνα. Σας καλώ να στηρίξετε τον συνδυασμό μας, ζητώντας την ψήφο σας για να συνεχίσουμε τον αγώνα με πίστη στον σκοπό μας, με διάθεση για δημιουργία και προσφορά ακουμπώντας στις αξίες που έχω διδαχθεί από την οικογένεια και τους δασκάλους μου.

Τον συνδυασμό μου θα τον απαρτίζουν φρέσκα πρόσωπα, με γνώσεις, καθαρό λόγο, θετική ενέργεια και διάθεση για προσφορά. Πρόσωπα που θα δώσουν δείγματα αυθόρμητης και όχι καθ΄ υπόδειξη συμπεριφοράς. Πρόσωπα που αγαπούν τον τόπο ζωής τους χωρίς πιέσεις από οικονομικά συμφέροντα και εμπλοκές σε προσωπικές σκοπιμότητες.

Φίλες και φίλοι,

Αγαπητές συμπολίτισσες, αγαπητοί συμπολίτες

Από αύριο αρχίζει και επίσημα ο αγώνας για να φτάσει το μήνυμά μας και στον τελευταίο δημότη μας.

Οι αξίες και τα όνειρά μας είναι ο οδηγός μας. Η δική σας στήριξη είναι η δύναμή μας.

Με έμπνευση και ελπίδα, με όραμα και αποφασιστικότητα, αλλά κυρίως με σκληρή δουλειά θα προχωρήσουμε μαζί για να δημιουργήσουμε τον δήμο που μας αξίζει.

Σας ευχαριστώ από καρδιάς για την παρουσία σας και καλό μας αγώνα!