- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Εκπαιδευτικές επισκέψεις των μαθητών του 1ου ΕΠΑΛ στο ΤΕΙ της Φλώρινας

Όπως κάθε χρόνο έτσι και τη φετινή σχολική χρονιά πραγματοποιήθηκαν εκπαιδευτικές επισκέψεις των μαθητών του 1ου ΕΠΑ.Λ Φλώρινας στο ΤΕΙ Φλώρινας, με σκοπό μια πρώτη επαφή των μαθητών με την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Στις 11 Απριλίου 2019 επισκέφτηκαν το ΤΕΙ οι μαθητές της Α΄ Τάξης και στις 16 Απριλίου 2019 οι μαθητές της Β’ Τάξης  του τομέα Γεωπονίας, Τροφίμων & Περιβάλλοντος και της Γ’ Τάξης της ειδικότητας τεχνικών Φυτικής Παραγωγής.

Οι μαθητές του σχολείου μας αφού ξεναγήθηκαν στους χώρους και στα εργαστήρια της σχολής από καθηγητές των αντίστοιχων τμημάτων,  ενημερώθηκαν από την Κοσμήτορα της σχολής σχετικά με τις προοπτικές, τα τμήματα, την διάρκεια σπουδών, καθώς και για τις επερχόμενες αλλαγές ενόψει της συγχώνευσης του πανεπιστημίου με το  ΤΕΙ. Επίσης τονίσθηκε ιδιαίτερα ο στόχος της λειτουργίας του εκπαιδευτικού ιδρύματος,  που είναι η καλλιέργεια, η ανάπτυξη και η προώθηση του σύγχρονου τρόπου άσκησης και διαχείρισης της αγροτικής δραστηριότητας και παραγωγής τροφίμων, με την παραγωγή  μέσω της έρευνας και  της διάδοσης  μέσω της εκπαίδευσης  της απαραίτητης επιστημονικής γνώσης, τεχνογνωσίας και τεχνολογίας.

Ευχαριστούμε θερμά την κοσμήτορα της σχολής, τους καθηγητές και την γραμματεία του Ιδρύματος για την συνεργασία τους προκειμένου να λάβουν οι μαθητές μας ερεθίσματα τέτοια ώστε να συνεχίσουν με περισσότερο ζήλο την μαθητική τους πορεία.

Οι συνοδοί καθηγητές του 1ου ΕΠΑ.Λ Φλώρινας