- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Επίσκεψη του υποψήφιου Περιφερειάρχη Γιώργου Κασαπίδη στο ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας

Με τη διοίκηση και μέλη της συγκλήτου του Τ.Ε.Ι. Δυτικής Μακεδονίας συναντήθηκε, χθες, ο υποψήφιος περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης, συνοδευόμενος από συμβούλους του συνδυασμού “αλλάζουμε πορεία”.

Σε συνέχεια των επαφών τους με την ακαδημαϊκή κοινότητα, συμμετείχαν στη συνεδρίαση της συγκλήτου. Αντήλλαξαν απόψεις και συζήτησαν προτάσεις για το μέλλον του τόπου και την αναγκαιότητα κατάρτισης ενός ολοκληρωμένου σχεδίου βιώσιμης και ισόρροπης ανάπτυξης της Δυτικής Μακεδονίας, με βασικό εταίρο στο σχεδιασμό αυτόν την ακαδημαϊκή κοινότητα της Περιφέρειάς μας.

Ο Γιώργος Κασαπίδης δεσμεύτηκε για το ρόλο του νέου πανεπιστημίου ως κύριου θεσμικού συμβούλου μέσα και από τη λειτουργία του Περιφερειακού Συμβουλίου Έρευνας και Καινοτομίας (Π.Σ.Ε.Κ.), το οποίο παραμένει ανενεργό από συστάσεώς του. Υπογραμμίζοντας την άμεση ενεργοποίηση του Π.Σ.Ε.Κ. ως νέα περιφερειακή αρχή, τόνισε ότι η στήριξη της έρευνας, της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας αποτελούν μεταξύ άλλων προτεραιότητα για το συνδυασμό του και σηματοδοτούν την «αλλαγή πορείας στη Δυτική Μακεδονία».

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ