- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Η Σοφία Ηλιάδου – Τάχου για τις εξελίξεις στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας (video)

Τον κώδωνα του κινδύνου σχετικά με το μέλλον του Πανεπιστημίου στη Φλώρινα κρούει για άλλη μια φορά, η καθηγήτρια Νέας Ελληνικής Ιστορίας και Ιστορίας της Εκπαίδευσης, Σοφία Ηλιάδου – Τάχου, με αφορμή το πολυνομοσχέδιο για το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας.

Η κα Ηλιάδου, αφού ανέφερε πως η Φλώρινα θα πάρει μόνο το τμήμα Ψυχολογίας και ένα τμήμα στο ΤΕΙ και στη Σχολή Γεωπονίας, υπογράμμισε την απουσία δεύτερου τμήματος από τη Σχολή Καλών Τεχνών.

Παράλληλα όμως στάθηκε και στο θέμα του προσωπικού, τονίζοντας πως ξεκινάει μία πορεία φυγής από τη Φλώρινα που θα οδηγήσει στην αποψίλωση των τμημάτων της. Και αυτό γιατί «με βάση το πολυνομοσχέδιο, η χρονική προϋπόθεση υπηρεσίας πέντε (5) τουλάχιστον ετών στο ίδιο Τμήμα, που προβλέπεται στην παρ. 5 του άρθρου 16 του ν. 4009/2011 δεν απαιτείται στις περιπτώσεις μετακίνησης μελών Δ.Ε.Π. του Τ.Ε.Ι. προς τα Τμήματα της παρ. 1 του άρθρου 14 και σε Τμήματα της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και αυτό αφορά και τους ήδη υπηρετούντες καθηγητές του Π.Δ.Μ.» όπως χαρακτηριστικά είπε.

Κλείνοντας σημείωσε πως «σε ότι αφορά την τοπική κοινωνία, θεωρώ ότι όλοι οι υποψήφιοι σε όλους τους βαθμούς της τοπικής αυτοδιοίκησης οφείλουν να έχουν λόγο και κριτική για το Πανεπιστήμιο γιατί είναι μία θεματική για την οποία νομίζω ότι πρέπει να κριθούν και είναι πολύ ουσιαστικό για την ίδια την επιβίωση της πόλης».

Δείτε αναλυτικά στο video τα όσα ενδιαφέροντα είπε: