- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Μεγάλη αγωνία παντού!

Στην τελική ευθεία μπαίνουν τα μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα

Mεγάλο Σάββατο για τους ορθόδοξους και στη χώρα μας όπως είναι λογικό από άποψη αθλητικής κίνησης όλα έχουν νεκρώσει. Αντιθέτως, στα μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, η μάχη για τους διάφορους στόχους των ομάδων κορυφώνεται και αναμένεται να ζήσουμε άλλο ένα καυτό σαββατοκύριακο. Τα προγνωστικά του betmasters έχουν ανέβει ήδη στους πίνακες, σύμμαχος για όλους στη δική μας «μάχη». Πάμε να δούμε τι έχουμε να αντιμετωπίσουμε σήμερα.

Ξεκινάμε με Πρέμιερ Λιγκ, όπου έχουμε έξι συνολικά αναμετρήσεις. Στην πρώτη χρονικά η Τότεναμ υποδέχεται τη Γουέστ Χαμ στο τοπικό ντέρμπι του Λονδίνου, με τους γηπεδούχους να θέλουν τη νίκη που θα τους διατηρήσει στην τρίτη θέση και παράλληλα θα σιγουρέψει γενικότερα την παρουσία τους στην πρώτη τετράδα, τη στιγμή που οι φιλοξενούμενοι είναι αδιάφοροι βαθμολογικά. Μεγάλο ματς είναι το Γουότφορντ – Γουλβς, το οποίο ενδέχεται να κρίνει την 7η θέση που λογικά θα δώσει ευρωπαϊκό εισιτήριο, ενώ σημαντικά για την παραμονή είναι τα παιχνίδια Φούλαμ – Κάρντιφ και Μπράιτον – Νιούκαστλ. Πιο… άνετες είναι οι αναμετρήσεις Κρίσταλ Πάλας – Έβερτον και Σαουθάμπτον – Μπόρνμουθ.

Στη Γαλλία δεν έχουμε σήμερα αγωνιστική κίνηση στη Ligue 1, αφού δεσπόζει ο μεγάλος τελικός του Κυπέλλου ανάμεσα στη Ρεν και την Παρί Σεν Ζερμέν που θα πραγματοποιηθεί στο Σταντ ντε Φρανς στις 22:00. Oι Παριζιάνοι μετά και την μαθηματική εξασφάλιση ακόμα ενός τίτλου, θέλουν απόψε να κάνουν το νταμπλ απέναντι στη φιλόδοξη Ρεν, η οποία ζει και αναπνέει τον τελευταίο καιρό για τον τελικό.

Περνάμε στην Μπουντεσλίγκα, όπου έχουμε την καθιερωμένη φουλ κίνηση του Σαββάτου. Το γεγονός ότι τέσσερις στροφές πριν το τέλος δεν έχει κριθεί ακόμα ο τίτλος, αλλά ούτε και οι θέσεις που οδηγούν στην Ευρώπη κάνει το φετινό πρωτάθλημα άκρως συναρπαστικό. Η Άιντραχτ Φρ. θέλει τη νίκη απέναντι στη Χέρτα για να μη γκρεμίσει αυτό που χτίζει τόσο καιρό φέτος, ενώ η Ντόρτμουντ θέλει οπωσδήποτε το τρίποντο απέναντι στη Σάλκε για να ελπίζει σε ένα στραβοπάτημα της Μπάγερν. Θεωρητικά, η Λειψία δε θα έχει πρόβλημα απέναντι στην αδιάφορη Φράιμπουργκ, ενώ εντυπωσιακό αναμένεται το ματς Φορτούνα Ντίσελντορφ – Βέρντερ Βρέμης. Τέλος, νίκη θέλει η Γκλάντμπαχ στην έδρα της Στουτγάρδης για να παραμείνει σε απόσταση βολής από την τετράδα, ενώ αδιάφορο βαθμολογικά είναι το ματς Ανόβερο – Μάιντς.

Στην Πριμέρα Ντιβιζιόν υπάρχει νωρίς νωρίς η «ευρωπαϊκή μάχη» Μπιλμπάο – Αλαβές που μπορεί να κρίνει την 7η θέση και στη συνέχεια η Ατλέτικο υποδέχεται τη Βαγιαδολίδ που καίγεται για βαθμούς. Ακολουθεί το Λεγανές – Θέλτα με τους φιλοξενούμενους να έχουν ανάγκη τους βαθμούς για να εξασφαλίσουν την παραμονή τους, ενώ το βράδυ η πρωτοπόρος Μπαρτσελόνα θέλει να κάνει ακόμα ένα βήμα για την εξασφάλιση του φετινού τίτλου υποδεχόμενη τη Λεβάντε.

Τέλος, στην Ιταλία υπάρχουν τρεις αναμετρήσεις που θα μας απασχολήσουν. Ξεχωρίζει φυσικά το ντέρμπι Ίντερ – Γιουβέντους, με τους «νερατζούρι» να θέλουν νίκη για να σιγουρέψουν την τετράδα και την «μεγάλη κυρία» να παίζει απλά για το γόητρό της, αφού έχει ήδη κατακτήσει μαθηματικά τον τίτλο. Εξάποντο παραμονής είναι το ματς Μπολόνια – Έμπολι, ενώ η Ρόμα θέλει το τρίποντο απέναντι στην Κάλιαρι για να έχει και αυτή ελπίδες για την τετράδα.