- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Σε τροχιά υλοποίησης το αρδευτικό Τριανταφυλλιάς – Εγκρίθηκε η χρηματοδότηση του έργου με 43.520.000€ (video, pics)

Την οριστική ένταξη του έργου κατασκευής του αρδευτικού Τριανταφυλλιάς της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας ανακοίνωσε από τη Φλώρινα ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρος Καρυπίδης, χαρακτηρίζοντας το ως μία ιδιαίτερα σημαντική παρέμβαση για την περιοχή.

Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα έργα που θα υλοποιηθούν στην χώρα, η χρηματοδότηση του οποίου θα γίνει από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών με το ποσό των 43.520.000€ και θα συμβάλλει στην εξοικονόμηση πόρων, νερού και στην ενίσχυση της αγροτικής παραγωγής με δυναμικές καλλιέργειες, κάνοντας τον πρωτογενή τομέα της περιοχής ιδιαίτερα ανταγωνιστικό.

Για το πρόβλημα των εργαζομένων στα λιγνιτωρυχεία Αχλάδας, ο Περιφερειάρχης Θεόδωρος Καρυπίδης  ανακοίνωσε ότι βρέθηκε λύση, καθώς η διοίκηση της ΔΕΗ, μετά από διαπραγματεύσεις,  κατέληξε σε συμφωνία με την «Λιγνιτωρυχεία Αχλάδας»  για την τιμή του λιγνίτη.

Μετά από σειρά συσκέψεων με τις τοπικές αρχές της Π.Ε. Φλώρινας, πολιτικούς παράγοντες και φορείς της περιοχής, με παρέμβαση του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, πραγματοποιήθηκε συνάντηση στην Αθήνα με τον Υπουργό Ενέργειας και Περιβάλλοντος Γ.  Σταθάκη με στόχο την επίλυση του προβλήματος. Μία σημαντική εξέλιξη, την χαρακτήρισε ο Περιφερειάρχης Θ. Καρυπίδης, καθώς εξασφαλίζονται οι θέσεις εργασίας, η βιωσιμότητα των λιγνιτωρυχείων και η τροφοδοσία του ΑΗΣ  Μελίτης.