- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Το νέο βιβλίο του Θεοφάνη Θεοφάνους

Ενσυναίσθηση. Μία λέξη που τα τελευταία χρόνια ακούμε όλο και περισσότερο. Ξέρουμε όμως τι σημαίνει;

Ο άνθρωπος που έχει ενσυναίσθηση είναι αυτός που μπαίνει στη θέση του άλλου. Που ταυτίζεται με τα συναισθήματα του συνανθρώπου του και συμπάσχει, ακόμα κι όταν δεν συμπαθεί κάποιον ή διαφωνεί μαζί του. Είναι μία υψηλή μορφή συναισθηματικής νοημοσύνης.

Στο βιβλίο «Αριάδνη, η νύχτα των Πεφταστεριών» του Θεοφάνη Θεοφάνους η πρωταγωνίστρια αράχνη θέλει όλες τις ευχές για τον εαυτό της. Όλα αλλάζουν όταν αντιλαμβάνεται ότι οι άνθρωποι γύρω της δεν είναι πλέον χαρούμενοι…

Το βιβλίο έχει κάνει ήδη πολύ μεγάλη αίσθηση, όχι μόνο για την τρυφερή ιστορία του, όχι μόνο για τις δραστηριότητες που έχει επιμεληθεί η εξαιρετική παιδαγωγός Μελίνα Ιντζέ, αλλά κι επειδή στο τέλος υπάρχει μία μαγική σελίδα, μέσω της οποίας κάθε παιδί μπορεί να αποκτήσει το δικό του «αστέρι».

Την εικονογράφηση έκανε ηταλαντούχα εικονογράφος Ιωάννα Αθανασοπούλου.

“Όσα κι αν πέφτουν αστέρια,
μοναχά ένα χρειάζεσαι 
για ν’ αλλάξεις τον κόσμο.

 

 

Ο κυπριακής καταγωγής Θεοφάνης Θεοφάνους γεννήθηκε το 1982. Μεγάλωσε στην Αθήνα. Φοίτησε στους εκπαιδευτικούς οργανισμούς Ακμή, Δομή, Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Φλώρινας και στο Athenian College.

Ολοκλήρωσε κύκλο σεμιναρίων συγγραφικής τέχνης στο Εθνικό Κέντρο Βιβλίου, με μέντορα τον ποιητή-μεταφραστή Στρατή Πασχάλη.

Είναι πατέρας δύο κοριτσιών.

Από τις πιο σημαντικές λογοτεχνικές διακρίσεις του ήταν το «Βραβείο Ομήρου» από τον «Σύλλογο Λόγου, Τέχνης και Ελληνικού Πολιτισμού Βαυαρίας», το «Βραβείο Παιδικού Ποιητικού Έργου» από την «Ένωση Ελλήνων Λογοτεχνών», έπαινος ποίησης από τον «Πειραϊκό Σύνδεσμο» και το περιοδικό «Μανδραγόρας», διάκριση από την «Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας» και το περιοδικό «Εντευκτήριο».

Σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Μορφωτικό Σύλλογο Λεβαίας υλοποίησε το project «Παιδική Λέσχη Ανάγνωσης και Εργαστήρι Δημιουργικής Γραφής Λεβαίας για παιδιά δημοτικού».

Είναι ο δημιουργός του online λογοτεχνικού περιοδικού ΒΟΟΚ TOUR (www.booktourmagazine.com) .

Ηλεκτρονική διεύθυνση: theofanis_theofanous@yahoo.gr”