- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

8 και 9 Ιουνίου η 1η Ανάβαση Φλώρινας

Ανάβαση [anavasi] (ανάβασις) ανάβασης & αναβάσεως, αναβάσεις (ανέβασμα, L άνοδος, (ανέβασμα, ανύψωση, εξύψωση, πρόοδος): ~ του ανθρώπου στην πνευματική πρόοδο | δίψα για ~ | ~ στο ηθικό στάδιο | ~ προς τα άνω | η αδιάκοπη ~ προς τα πάνω | αλλά και η ανάβαση αγωνιστικών αυτοκινήτων από ένα προκαθορισμένο σημείο σε ένα άλλο με υψομετρική διαφορά.

Οι αγώνες ανάβασης είναι θεαματικοί, άκρως ανταγωνιστικοί και προσφέρουν συμπυκνωμένη δράση στους θεατές. Είναι διήμεροι με το Σάββατο να είναι η ημέρα των χρονομετρημένων δοκιμών και την Κυριακή να είναι η ημέρα του αγώνα. Το Σάββατο οι αγωνιζόμενοι πρέπει να τερματίσουν επιτυχώς τουλάχιστον σε ένα από τα τρία σκέλη για να μπορέσουν να αγωνιστούν στον αγώνα της Κυριακής τον οποίο αποτελούν δύο σκέλη. Το άθροισμα χρόνου αυτών των δύο σκελών ορίζει και την σειρά κατάταξης. Τα αγωνιστικά εκκινούν από την μικρότερη στην μεγαλύτερη κλάση, δηλαδή πρώτα αυτά έως 1400 κ. εκ., ακολουθούν αυτά από 1400 κ. εκ. έως 1600 κ. εκ., από 1600 κ. εκ. έως 2000 κ. εκ., άνω των 2000 κ. εκ., τα Formula Saloon FSA και τελευταία αυτά της κλάσης Formula Saloon FST.

Η ειδική διαδρομή ποικίλει σε μήκος και χαρακτηρίζεται από την αφετηρία και τον τερματισμό, τα Κ δηλαδή της καμπές, το χώρο warm up δηλαδή την απόσταση πριν την αφετηρία για την προθέρμανση των ελαστικών και το Park Ferme τον χώρο στάθμευσης των αγωνιστικών μετά τον τερματισμό.

Η ειδική διαδρομή «κλείνει» για την κυκλοφορία μια ώρα πριν την εκκίνηση του πρώτου αγωνιστικού τόσο το Σάββατο όσο και την Κυριακή και παραμένει «κλειστή» έως και την λήξη του αγώνα.

Καθώς προέχει η ασφάλεια, η συμμόρφωση όλων στις οδηγίες της οργάνωσης και δη των κριτών που είναι επιφορτισμένοι με το δύσκολο έργο της φύλαξης, είναι επιβεβλημένη και δείγμα πολιτισμού. Δείγμα πολιτισμού είναι όμως και η μη ρύπανση της διαδρομής καθώς αυτή θα πρέπει να παραδοθεί στους κατοίκους της περιοχής μετά τον αγώνα αν όχι σε καλύτερη τουλάχιστον στην ίδια κατάσταση.

Κύριες και κύριοι σας καλωσορίζουμε στην 1η Ανάβαση Φλώρινας, τον τρίτο κατά σειρά αγώνα του Κυπέλλου Αναβάσεων Βορείου Ελλάδος, έναν αγώνα τον οποίο καλείται να διοργανώσει ο Όμιλος Φίλων Αυτοκινήτου Δράμας (Ο.Φ.Α.Δ.) στις 8 & 9 Ιουνίου στο Πισοδέρι της Φλώρινας.

Η φιλόξενη Φλώρινα αλλά και οι όμοροι νομοί σας περιμένουν για ένα υπέροχο, ανέμελο αλλά γεμάτο δράση σαββατοκύριακο. Από την άλλη η Οργανωτική Επιτροπή του αγώνα εύχεται καλή επιτυχία και ασφαλή περάσματα σε όσους αθλητές δηλώσουν συμμετοχή.

Γραφείο Τύπου