- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Αγωνία σε όλα τα… μέτωπα

Όσο κοντεύουμε προς το τέλος των μεγάλων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων, τόσο το ενδιαφέρον σε όλα τα μέτωπα κορυφώνεται.

Όσο προχωράμε προς το τέλος των μεγάλων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων, τόσο οι επιλογές μας περιορίζονται σε ποσότητα. Ήδη, η Πρέμιερ Λιγκ τελείωσε από την Κυριακή (12/5), με τη Μάντσεστερ Σίτι να κατακτά στο… νήμα τον τίτλο της πρωταθλήτριας από τη Λίβερπουλ σε μια συναρπαστική κούρσα που κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον όλου του ποδοσφαιρικού πλανήτη.

Σε μια μέρα που το σημαντικότερο ματς είναι ο επαναληπτικός ημιτελικός των play off ανόδου της Τσάμπιονσιπ ανάμεσα σε Γουέστ Μπρομ και Άστον Βίλα, για τον οποίο μπορείτε να βρείτε όλα τα προγνωστικά στους πίνακες του betmasters, πάμε να θυμηθούμε τι γίνεται στα άλλα μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα που ετοιμάζονται και αυτά να ρίξουν σύντομα αυλαία.

Ξεκινάμε από τη Γαλλία, όπου δύο αγωνιστικές πριν το τέλος η Παρί έχει ήδη εξασφαλισμένο τον τίτλο του πρωταθλητή, ενώ μεγάλη μάχη αναμένεται να γίνει για τη δεύτερη, την τρίτη και την τέταρτη θέση ανάμεσα σε Λιλ, Λυών, Σεντ Ετιέν και Μονπελιέ. Μεγάλη, επίσης, είναι η αγωνία για την παραμονή, αφού Ντιζόν, Καέν, Μονακό και Αμιέν παλεύουν για να αποφύγουν καταρχάς τη θέση που μαζί με την ουραγό Γκινγκάμπ οδηγούν στη Ligue 2 και κατά δεύτερον εκείνη που στέλνει στο μπαράζ παραμονής. Μεγάλο ματς είναι το Μονακό – Αμιέν της επόμενης αγωνιστικής που μπορεί να κρίνει πολλά σε αυτή τη μάχη.

Στη Γερμανία τεράστιο είναι το ενδιαφέρον στην κορυφή και στις ευρωπαϊκές θέσεις, αφού στην ουρά, Νυρεμβέργη και Ανόβερο έχουν ήδη υποβιβαστεί και η Στουτγάρδη θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει την παραμονή της στο μπαράζ με τον τρίτο της δεύτερης κατηγορίας. Μία αγωνιστική μένει λοιπόν, με τη Μπάγερν να βρίσκεται στο +2 από τη δεύτερη Ντόρτμουντ και να έχει σπουδαίο ματς απέναντι στην… ξεφουσκωμένη Άιντραχτ Φρανκφούρτης για να σφραγίσει ακόμα έναν τίτλο. Την ίδια ώρα, οι Βεστφαλοί θα παίζουν στην έδρα της Γκλάντμπαχ που θέλει οπωσδήποτε νίκη για να σιγουρέψει την τετράδα σε σχέση με τις Λεβερκούζεν και Άιντραχτ. Η Λειψία, τέλος, έχει εξασφαλίσει εύκολα την τρίτη θέση.

Στην Ισπανία, μία αγωνιστική πριν το τέλος, έχουν εξασφαλιστεί οι θέσεις 1 εώς 3 με τις Μπαρτσελόνα, Ατλέτικο και Ρεάλ να τις έχουν σιγουρέψει, ενώ μεγάλη μάχη αναμένεται να δοθεί για την τελευταία και πολυπόθητη τέταρτη ανάμεσα στις Βαλένθια, Χετάφε και Σεβίλλη και μένει να οριστικοποιηθούν και οι θέσεις 5 εώς 7 που δίνουν και αυτές ευρωπαϊκό εισιτήριο. Ουέσκα και Βαγιεκάνο έχουν υποβιβαστεί οριστικά και το πιθανό είναι να τους ακολουθήσει και η Χιρόνα.

Τέλος, στην Ιταλία μένουν ακόμα δύο αγωνιστικές και το κυνήγι του Τσάμπιονς Λιγκ καλά… κρατεί. Πέραν των δύο πρώτων θέσεων που έχουν καπαρώσει Γιουβέντους και Νάπολι, για τρίτη και τέταρτη θα παλέψουν οι Αταλάντα, Ίντερ, Μίλαν και Ρόμα, ενώ για μια θέση στην εξάδα θα προσπαθήσουν και οι Τορίνο και Λάτσιο. Αγωνία επικρατεί και στην ουρά, αφού Πάρμα, Μπολόνια, Ουντινέζε, Τζένοα και Έμπολι παλεύουν να μην ακολουθήσουν τις Φροζινόνε και Κιέβο στη Serie B.