- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Αμυνταίου για τα αποτελέσματα των εκλογών

Φίλες και Φίλοι

Δώσαμε την μάχη των τοπικών εκλογών και θέλουμε να ευχαριστήσουμε από καρδιάς και να χαιρετίσουμε όσους κατάφεραν και έφτασαν στην κάλπη και στήριξαν με την ψήφο τους τη Λαϊκή Συσπείρωση στο Δήμο Αμυνταίου αλλά και στη περιφέρεια.

Αυτός ο χαιρετισμός δεν είναι για τις τυπικότητες. Είναι γιατί δίνοντας αυτή τη μάχη μπορούμε να καταλάβουμε πόσο δύσκολο είναι να παρακάμψει κάποιος όλα τα διλήμματα και τα ιδεολογήματα και να φτάσει να εκφράσει την βούλησή του για αγώνα, για δράση στην κάλπη.

Δώσαμε την μάχη αυτή μέσα σε ένα ιδιαίτερο κλίμα, με πέντε συνδυασμούς στο Δήμο, με ένα τεράστιο πλήθος υποψηφίων, μέσα σε συνθήκες εκφυλισμού της ουσίας των εκλογών είτε από χρόνιες πολιτικές είτε από χρόνιες τακτικές που ακόμα δεν έχουν ξεπεραστεί.

Δώσαμε την μάχη καθαρά, κοιτώντας τον άλλον στα μάτια και προσπαθώντας να φτάσει η φωνή μας σε κάθε αυτί, να πείσουμε τον κόσμο να αγωνιστεί, χωρίς να του χαϊδεύουμε τα αυτιά και να του χτυπάμε απλά την πλάτη.

Δώσαμε την μάχη με άπειρες δυσκολίες και πολλά λάθη στη δράση μας. Με τα αποτελέσματα ανά χείρας, τις επόμενες μέρες, θα προσπαθήσουμε να τα δούμε, να βγάλουμε τα συμπεράσματά μας και να δούμε πως θα τα διορθώσουμε. Ένα είναι σίγουρο, ότι θα κάνουμε κι άλλα στο μέλλον.

Παρ’ όλη την τεράστια αποχή του κόσμου από τις κάλπες, δείγμα αγανάκτησης και απογοήτευσης, είναι πολύ θετικό ότι για πρώτη φορά θα έχει συμμετοχή η Λαϊκή Συσπείρωση μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο του Αμυνταίου. Η φωνή μας θα ακούγεται δυνατή και σας υποσχόμαστε ότι αυτή η φωνή δεν θα γίνει ποτέ αντικείμενο για εξαγορά ή για ανταλλαγή σε αλισβερίσια είτε πάνω είτε κάτω από τραπέζια. Τη ψήφο που μας εμπιστευθήκατε θα τη βρείτε στο ίδιο μέρος και τα επόμενα χρόνια, δεν θα την καταθέσουμε σε κανέναν βωμό προσωπικού οφέλους.

Μπροστά στη δεύτερη Κυριακή θα πέσει μπόλικη λάσπη για την στάση μας. Μην ψάχνετε να μας βρείτε σε τραπέζια να παζαρεύουμε τον κόσμο που μας στήριξε σαν πρόβατα σε σφαγή. Η θέση μας ήταν εξ αρχής, είναι και θα είναι ξεκάθαρη: Καλούμε τον κόσμο να μην διαλέξει τον δήμιο του. Να πάει στις κάλπες και να ρίξει λευκό ή άκυρο. Η λογική του μικρότερου κακού, πάντα έφερνε χειρότερες μέρες για τον κόσμο.

Πάνω σε αυτή τη βάση εμείς θα παλέψουμε να χτίσουμε καλύτερους αγώνες από αύριο! Για να το καταφέρουμε καλούμε τον κόσμο να είναι στο πλευρό μας σε κάθε μάχη, στα δημοτικά συμβούλια, στους δρόμους. Πάντα υπάρχει ελπίδα για κατακτήσεις στον δρόμο του αγώνα!

Λαϊκή Συσπείρωση Αμυνταίου

Κυριάκος Ελευθεριάδης