- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Η Φλώρινα αγαπάει την επιτραπέζια αντισφαίριση!

Η Φλώρινα, μία μικρή πόλη στα βόρεια της Ελλάδας, τα τελευταία χρόνια έχει αναδειχτεί ως πρωτοπόρος στην ανάπτυξη της επιτραπέζιας αντισφαίρισης. Σε αυτή την ορεινή περιοχή όλο και περισσότερα παιδιά και μεγάλοι ασχολούνται με το συναρπαστικό αυτό άθλημα. Ο τοπικός σύλλογος ΣΑΡΙΣΕΣ στα 10 χρόνια λειτουργίας του, μέσα από συνεχόμενες δραστηριότητες, έχει φέρει το άθλημα να ανήκει στα πιο πετυχημένα της πόλης.

Η Φλώρινα έχει φιλοξενήσει αγώνες Α1, Β΄ Εθνικής, Τοπικά πρωταθλήματα, Πανελλήνια Πρωταθλήματα, Ανοιχτά Αναπτυξιακά και Διεθνείς αγώνες, το Ευρωπαϊκό Κύπελλο (ETTUcup), Διεθνές Φεστιβάλ Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης, Σχολές Διαιτησίας και Προπονητικά camps. Με αυτό τον τρόπο οι ΣΑΡΙΣΕΣ έχουν συμβάλλει στα μέγιστα στην ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού στην περιοχή, καθώς χιλιάδες είναι οι επισκέπτες που ήρθαν στην πόλη, πολλοί από αυτούς για πρώτη φορά.

Οι μεγάλες επιτυχίες που έφερε ο σύλλογος στη Φλώρινα έχουν αναδείξει την πόλη ως ένα από τα πιο σημαντικά κέντρα του αθλήματος στη χώρα. Ένα άθλημα που διεθνώς καταγράφει μία αλματώδη ανάπτυξη και βρίσκεται από άποψη δημοφιλίας στα κορυφαία αθλήματα του κόσμου.

Η επιτραπέζια αντισφαίριση μπορεί να αποτελέσει μοχλός ανάπτυξης της Φλώρινας και στο μέλλον. Οι προοπτικές είναι ευοίωνες καθώς το άθλημα έχει αποκτήσει την εμπιστοσύνη και τη στήριξη της τοπικής αυτοδιοίκησης και της τοπικής κοινωνίας η οποία ενισχύει την όλη προσπάθεια.

Οι ΣΑΡΙΣΕΣ προσλαμβάνοντας την αγάπη και την εμπιστοσύνη του κόσμου θα συνεχίσουν να εργάζονται σκληρά και μεθοδικά για την περεταίρω ανάπτυξη και διάδοση του αθλήματος. Τον ερχόμενο μήνα διοργανώνουν στο ΔΑΚ Φλώρινας το 5ο Διεθνές Φεστιβάλ Ε.Α. Το ενδιαφέρον από Ελλάδα και εξωτερικό είναι μεγάλο και αναμένεται να έχει μεγάλη επιτυχία με τις συμμετοχές να είναι πάνω από 100.

Η Φλώρινα αγαπάει την επιτραπέζια αντισφαίριση και είναι έτοιμη να το αποδείξει για μία ακόμα φορά.