- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Η κεντρική ομιλία του υποψηφίου δημάρχου Φλώρινας Στάθη Κωνσταντινίδη (video, pics)

Αγαπητές φίλες και φίλοι του συνδυασμό μας.

Καλησπέρα σας.

Οι υποψήφιοι σύμβουλοι και εγώ σας ευχαριστούμε για τη σημερινή μεγαλειώδη παρουσία σας .

Σας ευχαριστούμε όμως πιο πολύ γιατί σταθήκατε όλες αυτές τις ημέρες στον προεκλογικό μας αγώνα δίπλα μας.

Με ζήλο και αυταπάρνηση όλοι μαζί οι υποψήφιοι προσπαθήσαμε να αναλύσουμε τους στόχους μας, αλλά κυρίως το σχέδιό μας για ένα Δήμο Φλώρινας σύγχρονο, ανθρώπινο και αποτελεσματικό.

Αφήνουμε πίσω μας τη στασιμότητα, την απραξία έργων, τον αυταρχισμό , τον διαχωρισμό κατοίκων σε εμάς και τους άλλους.

Εμείς θα τιμήσουμε τον τίτλο του συνδυασμού μας : Ενότητα και Συνεργασία στην πράξη.

Όλοι μαζί , γιατί ο νέος Δήμος που θέλουμε να χτίσουμε μας χρειάζεται όλους. Κανείς δεν περισσεύει.

Σας υποσχόμαστε να τιμήσουμε την εντολή σας και να σεβαστούμε την απόφαση των τοπικών κοινωνιών για την επιλογή των εκπροσώπων τους. Αυτή η απόφασή σας από εμάς θα είναι απόλυτα σεβαστή.

Θα συνεργαστούμε με όλους ανεξαιρέτως για να αλλάξουμε την πόλη αλλά και τα χωριά μας.

Φίλες και φίλοι σας υπόσχομαι και σήμερα ότι προσπαθώ πάντα να είμαι χρήσιμος και όχι αρεστός.

Απαράβατη αρχή για εμένα και στάση ζωής είναι να λέω πάντα την αλήθεια, είτε είναι ευχάριστη , είτε δυσάρεστη.

Η μεγάλη αλήθεια που όλοι γνωρίζουμε λοιπόν είναι ότι ο Δήμος Φλώρινας που προσπαθούμε μεθαύριο να παραλάβουμε με την δική σας ψήφο , δυστυχώς δεν είναι από τους Δήμους με αναπτυξιακή προοπτική ως σήμερα. Τα όποια κυρίως μικρά έργα εκτελέστηκαν στην πόλη και τα χωριά μας ήταν αποσπασματικά και δεν εντάσσονταν σε κάποιο κεντρικό στόχο με πρόγραμμα και στρατηγική.

Τα μεγάλα έργα έμειναν στα λόγια ή αν κάποιο ξεκίνησε όπως η Τηλεθέρμανση κινδυνεύουν να απενταχθούν από το εθνικό πρόγραμμα.

Μεγάλα έργα που εκτελέστηκαν στο Δήμο από εθνικούς πόρους που θα μπορούσαν να αλλάξουν τη μοίρα των κατοίκων όπως το Κολυμβητήριο , τα δύο φράγματα Τριανταφυλλιάς και Σκοπού , οι ταμιευτήρες Κολχικής και Παρορίου παραμένουν είτε έργα φαντάσματα όπως το Κολυμβητήριο , είτε έργα χωρίς καμία χρήση όπως τα φράγματα και οι ταμιευτήρες.

Ο Δήμος δεν είχε ποτέ πρόταση για την αξιοποίησή τους, όπως δεν είχε προτάσεις για αξιοποίηση του φυσικού κάλλος της περιοχής και όλως των αναπτυξιακών δυνατοτήτων του Δήμου μας.

Ήρθε η ώρα να αλλάξουν όλα αυτά. Να γυρίσουμε σελίδα και από ουραγοί στην ανάπτυξη να γίνουμε Πρωταθλητές στη Δυτική Μακεδονία.

Σχεδιάσαμε με όλους τους υποψήφιους και τους συνεργάτες μας ένα πρόγραμμα έργων, όχι μόνο ρεαλιστικό αλλά και υλοποιήσιμο.

Επιπλέον σας αναφέρουμε και ονοματίζουμε τις πηγές που θα τα χρηματοδοτήσουν ( π.χ. από εθνικούς ή ευρωπαϊκούς πόρους ).

Έτσι ο κάθε πολίτης θα αντιληφθεί ότι το πρόγραμμά μας είναι πραγματικό και υλοποιήσιμο και όχι προεκλογικό πυροτέχνημα.

Σας έχω αποδείξει όλα αυτά τα χρόνια ότι τιμώ όλους και δεν παίζω με τη νοημοσύνη κανενός.

Θα σας αναφέρω χωρίς να σας κουράσω με λεπτομέρειες τους τομείς του προγράμματος μας.

ΕΝΕΡΓΕΙΑ / ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ / ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΟΣ / ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ

ΑΣΤΙΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ / ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ / ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ / ΑΝΑΨΥΧΗ / ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΥΔΡΕΥΣΗ / ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ / ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ

ΥΓΕΙΑ / ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ / ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

ΠΑΙΔΕΙΑ / ΝΕΟΛΑΙΑ

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Και κάτι τελευταίο όσο αναφορά το πρόγραμμα. Στα χέρια μου κρατώ ένα έγγραφο του συλλόγου Πολυτέκνων. Εμπεριέχει όσες διατάξεις νόμου εμπίπτουν στις αρμοδιότητες του Δήμου αλλά δεν ενεργοποιήθηκαν υπέρ των πολυτέκνων. Οι προεκλογικές υποσχέσεις, ξέρετε δεν μου αρέσουν. Επιτρέψτε μου όμως να δηλώσω κατηγορηματικά ότι θα σταθούμε όχι απλά στο πλευρό των πολυτέκνων, αλλά από πρώτη Σεπτεμβρίου που αναλαμβάνουμε Δημοτική Αρχή, ο σύλλογος Πολυτέκνων θα είναι ενεργός συνεργάτης και σύμβουλος του Δημάρχου. Οι πολύτεκνοι θα αναλάβουν τον ρόλο που τους αξίζει στο νέο τοπίο που διαμορφώνουμε.

Φίλες και φίλοι

Ο τόπος μας είναι μικρός. Με γνωρίζετε και σας γνωρίζω αρκετά χρόνια. Με πολλούς από εσάς δώσαμε στο παρελθόν μάχες από άλλο μετερίζι. Δεν είναι τυχαίο ότι με αποκαλείτε με το μικρό μου όνομα όταν αναφέρεστε σε εμένα. Δεν λέτε ο κύριος Κωνσταντινίδης. Λέτε ο Στάθης. Αυτή είναι η μεγαλύτερη αναγνώριση στο πρόσωπο μου. Με σας όλα αυτά τα χρόνια δεν χτίσαμε μια πολιτική σχέση. Χτίσαμε πρώτα και πάνω από όλα μια φιλική σχέση. Για εσάς θα είμαι πάντα ο Στάθης και θα σας έχω στην καρδιά μου.

Ξέρετε επίσης καλά και εσείς που με ψηφίζετε, αλλά και αυτοί που για λόγους που σέβομαι δε θα με ψηφίσουν , ότι γνώμονάς μου πάντα είναι η αλήθεια και η ανθρωπιά.

Έτσι ξεκίνησα και έτσι θα συνεχίσω.

Δεν έκλεισα την πόρτα του γραφείου μου σε κανέναν. Δεν χώρισα ποτέ τους πολίτες με κριτήριο την καταγωγή και τα χρώματα.

Έτσι μαζί χτίσαμε αυτόν το συνδυασμό το 2014 με μοναδικό στόχο να ξεπεράσουμε αυτά που μας χωρίζουν και να ενώσουμε τις δυνάμεις όλοι μαζί για ένα νέο Δήμο με όραμα και ανάπτυξη.

Σήμερα θέτουμε στην κρίση σας ένα νέο σχεδόν συνδυασμό που αποτελείται από παλαιότερα έμπειρα στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αλλά και από πολλά νέα παιδιά με όραμα και διάθεση για δουλειά.

Κάποιοι από αυτούς και πρωτοπορήσαμε σαν συνδυασμός σε αυτό δίνοντας την δυνατότητα στις ημερίδες που διοργανώσαμε να δείξουν τη βούλησή τους, να συνεισφέρουν με την επιστημονική τους κατάρτιση στην προσπάθειά μας να χτίσουμε ένα Δήμο σύγχρονο και αποτελεσματικό.

Σας υπόσχομαι ότι όλοι οι υποψήφιοί μας είτε εκλεγούν είτε όχι , θα είμαι για μένα τα τέσσερα χρόνια πολύτιμοι συνεργάτες. Όπως πολύτιμοι συνεργάτες θα είναι όλοι οι νέοι και όλοι οι Φλωρινιώτες που διαπρέπουν στην δουλειά τους και στην επιστήμη τους στην Ελλάδα αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο και ως σήμερα αποτελούν μια ανεκμετάλλευτη δύναμη. Μια δύναμη που μπορεί να εκτινάξει τον Δήμο μας. Μια δύναμη που θα βάλει τις βάσεις για την πολυπόθητη ανάπτυξη. Πρυτάνεις και καθηγητές στα πανεπιστήμια όλου του πλανήτη. Εξιδεικευμένοι επιστήμονες σε όλους τους τομείς. Επιτυχημένοι επιχειρηματίες σε κάθε γωνιά του κόσμου θα αποδειχθούν πολύτιμοι συνεργάτες και πρεσβευτές μας στις κοσμογονικές αλλαγές που οραματιζόμαστε και πρέπει να πετύχουμε για να αλλάξουμε τον τόπο μας. Να γυρίσουμε σελίδα και να κάνουμε την Φλώρινα και πάλι πρωταγωνιστή. Από ουραγό να κάνουμε το Δήμο μας πρωταθλητή. Δεν έχουμε να ζηλέψουμε τίποτα από πόλεις σαν τα Τρίκαλα αρκεί να προσπαθήσουμε.

Θα συνεργαστούμε με όλους τους συλλόγους και τους φορείς , χωρίς καμία προκατάληψη , χωρίς κανένα αποκλεισμό. Το πανεπιστήμιο, το επιμελητήριο, ο εμπορικός σύλλογος, αθλητικοί, πολιτιστικοί σύλλογοι, επιστημονικοί φορείς θα είναι επίσημοι σύμβουλοι της νέας Δημοτικής αρχής, συμβάλλοντας με την γνώση και την εμπειρία τους στην νέα προσπάθεια μας.

Η μεγάλη αυτή προσπάθεια μας χρειάζεται όλους , κανείς δεν περισσεύει.

Φίλες και φίλοι

Πριν πέντε χρόνια για λίγες δεκάδες ψήφων δεν καταφέραμε να εκλεγούμε στη δημοτική αρχή.

Σήμερα ερχόμαστε μπροστά σας να ανανεώσουμε την εμπιστοσύνη σας.

Ώριμοι από όλες τις μέχρι τώρα εμπειρίες μας , χωρίς μεγάλα λόγια , χωρίς έπαρση και αλαζονεία. Σας ζητάμε να μας εμπιστευθείτε.

Πιστέψτε μας, δεν θα σας προδώσουμε , θα δώσουμε όλα μας τις δυνάμεις να χτίσουμε την Φλώρινα που αγαπάμε και μαζί με τα χωριά μας θα κάνουμε τη ζωή σας καλύτερη. Ξέρω και μπορώ. Έχω παντού, σε όλα τα κέντρα λήψης αποφάσεων φίλους. Φίλοι δικοί μου και κατά συνέπεια, φίλοι της Φλώρινας. Αυτές οι σχέσεις θα αξιοποιηθούν για το κοινό συμφέρον. Για το συμφέρον όλων των Φλωρινιωτών. Όλων των Φλωρινιωτών ανεξαιρέτως. Για παραγωγικό έργο, για ανάπτυξη, για δουλειές, για κοινωνική πρόνοια, για σεβασμό στο περιβάλλον, για φροντίδα των ΑμεΑ.

Στηρίξτε τον συνδυασμό μας.

Ψηφίστε τους συμβούλους μας.

Ελάτε μαζί μας.

Δυο μέρες μας χωρίζουν από τη μεγάλη Νίκη. Νίκη της Φλώρινας. Νίκη όλων σας.

Ψηφίστε Ενότητα Συνεργασία για ένα καλύτερο αύριο για εμάς, τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας.

Γεια σας.