- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Μήνυμα του βουλευτή Γιάννη Αντωνιάδη για την γιορτή της μητέρας

Η γιορτή της μητέρας που γιορτάζεται κάθε χρόνο τη δεύτερη Κυριακή του Μάη , είναι μια ημέρα παγκόσμιας αναγνώρισης του ρόλου της μάνας και της προσφοράς της στην οικογένεια και στην κοινωνία.

Η μητέρα είναι ο άνθρωπος που γεννά και δίνει ζωή, ο άνθρωπος που διαμορφώνει χαρακτήρες, σμιλεύει ψυχές, φροντίζει, συμπαραστέκεται και λειτουργεί ως φάρος ελπίδας και προστασίας των παιδικών ψυχών. Είναι αυτή η μάνα που αγόγγυστα σηκώνει το βάρος της οικογένειας με ατέλειωτες ώρες φροντίδας στα παιδιά, που πάντα βάζει τις δικές της ανάγκες σε δεύτερη μοίρα και γίνεται θυσία για τα παιδιά της.

Σήμερα ο ρόλος της μητέρας είναι ακόμα πιο σύνθετος και δύσκολος καθώς είναι αναγκασμένη να εργάζεται, ξοδεύοντας έτσι πολύτιμο χρόνο που στερεί από την οικογένεια της. Παράλληλα θα πρέπει να φροντίσει για το φαγητό, την υγεία, την εκπαίδευση, την φροντίδα, την ψυχική ηρεμία των παιδιών της.

Τιμούμε λοιπόν την μάνα, το στήριγμα της οικογένειας και της κοινωνίας με την ευχή οι προσπάθειες της να βρίσκουν την ανάλογη ανταπόκριση τόσο στην οικογένεια της όσο και στην κοινωνία μας. Εύχομαι ολόψυχα σε όλες τις μητέρες Χρόνια Πολλά, υγεία και δύναμη για να μπορούν να ανταποκρίνονται με επιτυχία στον δύσκολο και απαιτητικό ρόλο τους.

Γιάννης Αντωνιάδης
Βουλευτής Π.Ε Φλώρινας
Νέα Δημοκρατία