- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Οι φοιτητές του Μεταπτυχιακού προγράμματος «Επιστήμες της Αγωγής με Νέες Τεχνολογίες» του ΠΔΜ επισκέφτηκαν το Πανεπιστήμιο Fan Noli στην Κορυτσά

Στο πλαίσιο της συνεργασίας μεταξύ της Παιδαγωγικής Σχολής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και της αντίστοιχης Σχολής του Πανεπιστημίου Fan Noli στην Κορυτσά, στις 22 Μαίου 2019, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο Πανεπιστήμιο Fan Noli από τον Πρόεδρο του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης, Καθηγητή Χαράλαμπο Λεμονίδη, τη διευθύντρια του Μεταπτυχιακού προγράμματος «Επιστήμες της Αγωγής με Νέες Τεχνολογίες», Καθηγήτρια Ελένη Γρίβα, και από τους μεταπτυχιακούς φοιτητές. Την αντιπροσωπία των καθηγητών και φοιτητών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας συνόδευσε ο Διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας, κ. Κίμωνας Σαββάκης.

Κατά τη διάρκεια αυτής της επίσκεψης, αφενός παρουσιάστηκαν ενδιαφέρουσες δράσεις από τους Μεταπτυχιακούς φοιτητές του ΠΔΜ στο αμφιθέατρο της Παιδαγωγικής Σχολής του Πανεπιστήμιου  Fan Noli, αφετέρου συζητήθηκε η δυνατότητα της διεύρυνσης της ήδη υπάρχουσας συνεργασίας των δύο Πανεπιστημίων και της σύμπραξης σε κοινές μελλοντικές δράσεις σε μεταπτυχιακό επίπεδο.

Επίσης, η αντιπροσωπία επισκέφτηκε το δίγλωσσο Σχολείο ‘Όμηρος’, συναντήθηκε με τον Συντονιστή Εκπαίδευσης της Αλβανίας, κ. Βασίλη Σωτηρούδα, και τον Διευθυντή του Σχολείο, κ. Στέργιο Φιλίππου. Στο πλαίσιο αυτής της συνάντησης  έγινε ουσιαστική συζήτηση για α) τη συνέχιση και την επισημοποίηση της συνεργασίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και του Σχολείου «Όμηρος», και β) την έναρξη συνεργασίας μεταξύ της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας και του Σχολείου «Όμηρος».