- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Ολοκληρώθηκαν οι διήμερες εκδηλώσεις στο Μεσονήσι για τον εορτασμό των 100 χρονών λειτουργίας του Ι.Ν. Αγίου Αθανασίου

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι διήμερες εκδηλώσεις που διοργάνωσαν ο πολιτιστικός σύλλογος «Δρυάδες» Μεσονησίου, η τοπική κοινότητα και το εκκλησιαστικό συμβούλιο, για τον εορτασμό των 100 χρονών λειτουργίας του Ι.Ν. Αγίου Αθανασίου στο Μεσονήσι Φλώρινας.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν το μεσημέρι της Πρωτομαγιάς, με παραδοσιακό γλέντι που περιελάμβανε φαγητό, μουσική και χορούς από τον Φιλεκπαιδευτικό Σύλλογο Φλώρινας «Ο Αριστοτέλης», ενώ στη συνέχεια ακολούθησε εσπερινός στο Ι.Ν. Αγίου Αθανασίου Μεσονησίου και λιτανεία της εικόνας με την συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου Φλώρινας.

Την επόμενη μέρα, 2 Μαΐου, ημέρα μνήμης της Ανακομιδής των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Αθανασίου, τελέσθηκε θεία λειτουργία στον Ι.Ν. Αγίου Αθανασίου Μεσονησίου, κατά την όποια πραγματοποιήθηκε και ομιλία για την ίδρυση και λειτουργία του Ιερού Ναού.

Ο πολιτιστικός σύλλογος «Δρυάδες» Μεσονησίου, η τοπική κοινότητα και το εκκλησιαστικό συμβούλιο, ευχαριστούν θερμά όλους όσοι προσέφεραν την πολύτιμη βοήθεια τους για την πραγματοποίηση των εκδηλώσεων, καθώς επίσης και όσους μας τίμησαν με την παρουσία τους.