- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Συλλυπητήρια μηνύματα για τον θάνατο της Ντάνης Δοσίου

Συλλυπητήριο μήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη Φλώρινας για τον θάνατο της Ντάνης Δοσίου

Ο Αντιπεριφερειάρχης και Πρόεδρος του Δ.Σ. του Ωδείου Φλώρινας εκφράζω τη βαθιά μου θλίψη για το θάνατο της Ντάνης Δοσίου.

Η Ντάνη Δοσίου υπήρξε τεράστιο κεφάλαιο για την πολιτιστική ζωή του τόπου. Συνέβαλε τα μέγιστα στην δημιουργία του Ωδείου και υπήρξε μέλος του Δ.Σ.

Τα θερμά μου συλλυπητήρια στους οικείους της.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που την σκεπάζει.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φλώρινας

Πρόεδρος του Δ.Σ. Ωδείου Φλώρινας

Στέφανος Μπίρος


Συλλυπητήριο μήνυμα του Ωδείου Φλώρινας για την εκδημία της Ντάνης Δοσίου

Η Ντάνη Δοσίου -με σημαντικές περγαμηνές και διεθνή παρουσία ως βιολονίστρια- άφησε ένα ιδιαίτερο στίγμα με την παρουσία και την προσφορά της στην πολιτιστική ζωή του τόπου. Ως καθηγήτρια βιολιού του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης δημιούργησε μια περίφημη τάξη, με αποφοίτους που διακρίνονται ως σολίστ, μέλη ορχηστρών και παιδαγωγοί σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Ως διευθύντρια του ίδιου ιδρύματος συνέβαλε στην εύρυθμη λειτουργία του και την προαγωγή του επιπέδου σπουδών. Πρωτοστάτησε στην ίδρυση του Ωδείου Φλώρινας και φρόντισε για την οργάνωση και καλή λειτουργία του ως μέλος του Δ.Σ.

Η Διεύθυνση του Ωδείου, το διοικητικό και εκπαιδευτικό προσωπικό εκφράζουμε τη βαθιά μας θλίψη για την εκδημία της Ντάνης Δοσίου. Η αφιέρωσή της στην Τέχνη, η αφοσίωση στους μαθητές και η φροντίδα για το κοινό καλό θα παραμείνουν φωτεινό παράδειγμα για όσους είχαν την τύχη να την γνωρίσουν και όσους μελετήσουν την ζωή και το έργο της.

Διευθυντής του Ωδείου Φλώρινας

Βασίλης Κίτσος

Διευθυντής Παραρτήματος Αμυνταίου

Γιάννης Παυλίδης


Με ιδιαίτερη θλίψη πληροφορήθηκα την εκδημία της κ. Ντάνης Δοσίου, μιας σημαντικής καλλιτεχνικής προσωπικότητας της Φλώρινας. Η κ. Δοσίου υπήρξε σπουδαία βιολονίστα με διεθνή καριέρα, πρώην καθηγήτρια της μοναδικής έδρας βιολιού, πρώην Διευθύντρια του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης και ιδρυτικό μέλος του Ωδείου Φλώρινας. Η προσφορά της τεράστια στην κλασική μουσική και στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης και της πατρίδας μας.

Εκφράζω τα θερμά συλλυπητήρια μου στους οικείους της. Αιωνία της η μνήμη.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ν.Δ

Π.Ε. ΦΛΩΡΙΝΑΣ