- Νέα Φλώρινα - https://neaflorina.gr -

Τελειώνουν οι μεγάλες λίγκες

Σιγά σιγά ολοκληρώνονται τα μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και η αγωνία κορυφώνεται…

Λίγες εβδομάδες έχουν μείνει για να ολοκληρωθούν όλες οι μεγάλες λίγκες της Ευρώπης, με το ενδιαφέρον να εστιάζεται κυρίως στην Πρέμιερ Λιγκ και την Μπουντεσλίγκα, καθώς εκεί ακόμη δεν έχει κριθεί ο πρωταθλητής.

Δείτε τα προγνωστικά του betmasters !

Στην Πρέμιερ Λιγκ, οι Λίβερπουλ και Σίτι μπήκαν στην τελική ευθεία, με δύο αγωνιστικές να απομένουν για τη λήξη. Σήμερα παίζει η Λίβερπουλ, εκτός έδρας, κόντρα στη Νιουκάστλ. Φυσικά, ούτε λόγος για γκέλα στους «κόκκινους», αφού είναι ήδη ένα πόντο πίσω από τη Σίτι και αν δεν κερδίσουν στον αγγλικό βορρά, μπορεί το πρωτάθλημα να τελειώσει γι’ αυτούς, από σήμερα. Αδιάφορη βαθμολογικά η Νιούκαστλ, ενώ η Σίτι υποδέχεται τη Λέστερ, την προσεχή Δευτέρα.

Η Τότεναμ έχει την ευκαιρία να «καθαρίσει» την υπόθεση τετράδα με εκτός έδρας νίκη επί της αδιάφορης Μπόρνμουθ, ενώ στο άλλο σημερινό ματς με βαθμολογικό ενδιαφέρον, η Κάρντιφ υποδέχεται την Κρύσταλ Πάλας. Οι Ουαλοί θα συνεχίσουν να ελπίζουν σε παραμονή, μόνο αν κερδίσουν και ταυτόχρονα η Μπράιτον δεν κερδίσει την Άρσεναλ αύριο.

Στην Μπουντεσλίγκα, οι Μπάγερν και Ντόρτμουντ δίνουν τον υπέρ πάντων αγώνα για τον τίτλο. Στην προηγούμενη αγωνιστική, η Ντόρτμουντ έχασε από τη Σάλκε, αλλά η Μπάγερν δεν κατάφερε να τελειώσει το πρωτάθλημα, φέρνοντας Χ με τη Νυρεμβέργη. Σήμερα η Μπάγερν υποδέχεται το Ανόβερο, που έχει ήδη υποβιβαστεί και είναι στην τελευταία θέση της βαθμολογίας. Η Ντόρτμουντ έχει πιο δύσκολο ματς, εκτός έδρας με τη Βέρντερ Βρέμης. Θυμίζουμε, οτι αυτή τη στιγμή η Μπάγερν έχει δύο πόντους περισσότερους από την Ντόρτμουντ, με τρεις αγωνιστικές να απομένουν.

Σημαντικό παιχνίδια για την Ευρώπη είναι το Γκλάντμπαχ – Χόφενχαϊμ, με τους γηπεδούχους να παλεύουν για την 4η θέση και την έξοδο στο επόμενο Champions League και τους φιλοξενούμενους να ελπίζουν σε μία από την 5η ή 6η θέση, που οδηγούν στο Europa League.

Η Serie A θέλει ακόμη τέσσερις αγωνιστικές για να ολοκληρωθεί. Το σημαντικό σημερινό ματς είναι το Ουντινέζε – Ίντερ. Οι γηπεδούχοι είναι μόλις μια θέση πάνω από την επικίνδυνη ζώνη και έχουν τέσσερις πόντους διαφορά από την Έμπολι, που υποβιβάζεται με τα τωρινά δεδομένα. Οπότε, χρειάζονται βαθμούς για να διατηρήσουν τη διαφορά ασφαλείας. Η Ίντερ έχει το πλεονέκτημα για την τρίτη θέση, αλλά έχει μόλις τρεις πόντους περισσότερους από την 4η Αταλάντα και τέσσερις από την 5η Ρόμα. Άρα, το ματς είναι κρίσιμο και για τους Μιλανέζους. Εντελώς αδιάφορο βαθμολογικά είναι το Κιέβο – Σπαλ.

Στην Πριμέρα Ντιβιζιόν, μόνο το Εσπανιόλ – Ατλέτικο είναι αδιάφορο βαθμολογικά. Οι Καταλανοί έχουν ακόμη κάποιες ελπίδες για την 7η θέση και την έξοδο στην Ευρώπη, αλλά πολύ δύσκολα θα «πιάσουν» τη Μπιλμπάο. Η ομάδα του Σιμεόνε θα είναι δεύτερη, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου. Το Λεβάντε – Βαγιεκάνο θα παίξει σημαντικό ρόλο στην υπόθεση «σωτηρία», με τους φιλοξενούμενους να έχουν την τελευταία τους ευκαιρία και τους γηπεδούχους να χρειάζονται άμεσα βαθμούς. Η Μπαρτσελόνα φιλοξενείται από τη Θέλτα, με τους γηπεδούχους να είναι οι μόνοι που ενδιαφέρονται για βαθμούς, αφού κινδυνεύουν άμεσα με υποβιβασμό. Τέλος, στο Αλαβές – Σοσιεδάδ, όποιος κερδίσει θα συνεχίσει να ελπίζει σε ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο.